La noapte se schimbă ora. Motivul pentru care s-a ales ziua de duminică

ceas nouRomânia trece, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora oficială de iarna. Astfel, ora 4.00 va deveni ora 3.00. Trecerea la ora Europei Orientale nu va modifica mersul trenurilor în vigoare până la 30 octombrie, a anunțat CFR Călători, relatează revistablogurilor.ro.

În noaptea de 24 spre 25 octombrie, trenurile de călători vor pleca din gările în care se formează conform orei de vară, până la ora 4.00. Trenurile care au ora de plecare din gările în care se fo.rmează după ora 4.00, vor pleca la orele stabilite în mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de iarnă.

Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4.00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din mersul trenurilor, conform noii ore. Trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinaţie

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora de iarnă se face în aceeaşi zi de duminică, 25 octombrie 2015, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria şi Ucraina, trenurile vor circula după orarul din mersul de tren în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.