La volan sub influenţa alcoolului

sofer-beat-alcool-volanLa Seini, poliţiştii care acţionau pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere pe raza oraşului, au oprit în trafic un conducător auto care se deplasa cu un autoturism pe strada Cuza Vodă din localitate.

Şoferul, în vârstă de 40 de ani, din comuna Vima Mică, a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost condus la Centrul de Permanenţă Seini, unde i-a fost recoltată o probă biologică de sânge şi a refuzat recoltarea celei de-a doua probe.

Poliţiştii continuă cercetările pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care în momentul prelevării mostrelor biologice are o alcoolemie peste limita legală admisă.

Conform articolului 336 din Codul Penal, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0.80g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani  sau cu amendă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.