La Zilele Regio, Consiliul Județean Maramureș a primit Premiul I pentru proiectul ”Reabilitare Drumul Nordului”

Agenţia de Dezvoltare Regională Nord – Vest a organizat, la Centrul de Cultură Urbană din Cluj-Napoca, Parcul Central „Simion Bărnuţiu, în perioada 24-25 septembrie, ediţia 2018 a Zilelor REGIO, eveniment dedicat Programului Operaţional Regional”. La eveniment au fost prezenți peste 100 de invitați din întreaga regiune. În prima zi, 24 septembrie, beneficiarii REGIO au fost premiați și încurajați la ,,început de drum” în implementarea proiectelor lor, cu premii și diplome, criteriul de bază fiind contractele semnate precum și specificul acestora.

Consiliul Judeţean Maramureş a primit Premiul I pentru proiectul „Reabilitare Drumul Nordului – Maramureş, etapa I”, proiect cu valoarea cea mai mare a grantului din Regiunea Nord-Vest: 231.320.508,45 lei. Finanțarea nerambursabilă este de 191.981.000,00 lei. Proiectul a fost depus pe Axa prioritară 6 Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiţii 6.1. Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională. Obiectivul general al proiectului „Reabilitare Drumul Nordului” este creşterea gradului de accesibilitate a locuitorilor orașului Șomcuta Mare și a comunelor Ariniș, Gârdani, Fărcașa, Ardusat, Satulung, Remetea Chioarului, Coaș, Copalnic Mănăștur, Oarţa de Jos, Sălsig, Băseşti și Șișești din județul Maramureș, situate în proximitatea reţelei TEN-T. Consiliul Judeţean Maramureş a fost reprezentat la acest eveniment de consilieri din cadrul Serviciului Promovare Proiecte, Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte.

După acordarea premiilor şi descrierea celor mai importante proiecte, a avut loc prezentarea noilor instrumente online inovatoare, Platforma de Monitorizare REGIO și Platforma Regională de Investiții, inițiate de ADR Nord-Vest. Scopul Platformei este de a simplifica munca echipelor de proiect şi a fluxului de implementare a proiectelor.

 Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.