LĂMÂIA combinata cu MIERE la borcan – tonic imunitar și medicament pentru răceli, viroze, afecțiuni hepatice și biliare

Putem numi acest remediu „borcanul cu sănătate” deoarece lămâia în combinație cu mierea de albine creează un antidot puternic împotriva multor afecțiuni. Beneficiile acestui amestec nu se opresc doar la prevenirea răcelilor și combaterea tusei și a durerilor în gât, ci se răsfrâng și asupra organelor importante din corp.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum:Early Booking

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Asocierea dintre miere și lămâie poate ajuta la tratarea suferințelor stomacului, ficatului, bilei și rinichilor. Are efecte tonice asupra persoanelor cu un sistem imunitar slăbit, asupra celor aflați în perioada de recuperare dintr-o boală, și asupra celor stresați sau implicați în activități care necesită un efort fizic sau psihic mare.

Mierea și lămâia constituie două din cele mai puternice arme pe care le putem folosi în sezonul rece contra gripei și a infecțiilor virale. Sunt bogate în vitamine, antioxidanți și mai ales în vitamina C, care ajută organismul să lupte împotriva bolilor. Macerarea lămâii în miere dă naștere unui sirop savuros, cu efecte calmante și emoliente asupra gâtului și fortifiante la nivel imunitar. Acest sirop este o alternativă mult mai ieftină și mai sănătoasă la siropurile din farmacii cu un conținut bogat în zahăr și aditivi nocivi.

Ingrediente:

• 2 lămâi

• 200 g de miere

Preparare

Luați un borcan de sticlă de 200-300 de grame. Acesta trebuie să fie curat și uscat.

Curățați lămâile de coajă și apoi tăiați-le cubulețe. Umpleți borcanul cu bucățelele de lămâie (poate fi nevoie de circa o lămâie și jumătate).

Turnați mierea în borcan până la gură. Mierea trebuie să fie lichidă și să acopere complet lămâia. Dacă este zaharisită sau vâscoasă, puneți borcanul cu miere în cuptorul cu microunde la 30 de secunde și se va înmuia. Sau o puteți topi la bain-marie, însă durează mai mult.

Apăsați bucățile de lămâie cu o lingură pentru a le scufunda bine sub miere. Veți vedea că acestea încep deja să își lase sucul vindecător.

Se pot adăuga și bucățele de rădăcină de ghimbir proaspăt sau alte mirodenii (scorțișoară, cimbru, busuioc etc). Închideți borcanul ermetic și lăsați-l să stea o oră în bucătărie, apoi puteți începe să consumați maceratul.

Se ia siropul cu lingurița, cu tot cu bucățile de lămâie.

La vreme de boală, tuse sau dureri în gât, păstrați borcanul aproape și luați câte 1-2 lingurițe din oră în oră, sau de 5-6 ori pe zi.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.