LANSARE DE CARTE – PARTICIPAREA ROMÂNILOR DIN COMUNA COPALNIC-MĂNĂȘTUR LA PRIMUL RĂZBOI MONDIAL (1914-1918)

Consiliul Județean Maramureș prin, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie, în parteneriat cu Primăria Copalnic–Mănăștur, vă invită la lansarea cărții Participarea românilor din comuna Copalnic-Mănăștur la Primul Război Mondial (1914-1918), autori Alexandru Bucur și Marius Câmpeanu.

Lucrarea vorbește despre eroismul și spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă românii din 10 localități componente ale actualei comune Copalnic-Mănăștur, în Primul Război Mondial și a apărut în anul 2021 la Editura Argonaut din Cluj-Napoca.

Despre străbunicii și bunicii locuitorilor de astăzi ai Făureștiului, participanți la Marele Război, precum și despre Pașca Pante – personalitate marcantă a Făureștiului, delegat supleant din partea Cercului electoral Lăpuș la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, vor avea intervenții istoricii Ioan Gabriel – Puț, Mircea Gheorghe Abrudan (Cluj-Napoca), Alexandru Bucur (Sibiu) și Marius Câmpeanu (Baia Mare).

Acest eveniment cultural se va desfășura duminică, 10 iulie 2022, în incinta Căminului Cultural din Făurești, începând cu ora 17:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.