Lansarea proiectului intitulat “Standarde pentru Baia Mare – Incluziune și Integrare fără discriminare” s-a desfășurat la Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu din Baia Mare. FOTO

Lansarea proiectului intitulat “Standarde pentru Baia Mare – Incluziune și Integrare fără discriminare” s-a desfășurat la Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu din Baia Mare. FOTO

Joi, 12 octombrie, Municipiul Baia Mare a lansat primul proiect finanțat pe Axa Prioritară 4: Incluziune socială și combaterea sărăciei. Evenimentul organizat cu ocazia lansării proiectului intitulat “Standarde pentru Baia Mare – Incluziune și Integrare fără discriminare” s-a desfășurat la Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu din Baia Mare, în prezența unui public numeros format din reprezentanți ai autorității publice locale, reprezentanți ai Penitenciarului Baia Mare, ONG-uri, cadre didactice, precum și persoane din grupul țintă.

Proiectul este o colaborare între autoritatea publică locală, penitenciar, școală și biserică.

La manifestare a fost prezent și primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Acesta a menționat faptul că proiectele care au în vedere dezvoltarea economică, educațională și socială a Municipiului Baia Mare sunt o prioritate pentru administrația publică locală.

“Am toată încrederea că acest proiect, care este adresat băimărenilor, se va implementa cu succes. Astăzi vorbim despre evoluție, despre creșterea calității vieții, dar mai ales despre a da o șansă unor oameni care merită. Am convingerea că împreună vom reuși să continuăm dezvoltarea orașului nostru”, a declarat Cătălin Cherecheș, primar al Municipiului Baia Mare.

Implementat pe o perioadă de 36 de luni, respectiv 28.08.2017 – 27.08.2020, proiectul se adresează persoanelor aflate în risc de sărăcie și are ca scop creșterea calității vieții în comunitatea marginalizată prin furnizarea de intervenție integrată în corespondență cu nevoile individuale și ale gospodăriei din care fac parte, pentru persoanele aflate în risc de sărăcie și excluziune socială.

“Ne dorim să oferim sprijin pentru 800 de persoane, dintre care 230 copii, 120 persoane cu vulnerabilități suplimentare, femei însărcinate, persoane cu dizabilități, vârstnici și 450 persoane apte de muncă, care locuiesc în Cartierul Ferneziu și pe străzile Horea și Luminișului. Așadar, toți cei care vor fi selectați ca grup țintă vor beneficia de servicii sociale integrate, în funcție de nevoile familiei”, a punctat Bogdan Gavra, managerul proiectului.

Despre activitățile proiectului a vorbit Mihaela Pintea Traian, expert incluziune – Penitenciarul Baia, care le-a oferit celor prezenți o imagine de ansamblu cu privire la obiectivele proiectului, respectiv principalele rezultate așteptate.

Măsurile de ocupare furnizate în cadrul proiectului și beneficiile oferite persoanelor din grupul țintă au fost prezentate de către Pr. Vasile Fodoruț, coordonator activități măsuri de ocupare – Asociația Sf. Ierarh Iosif Mărturisitorul.

Școala Nicolae Bălcescu va asigura serviciile educaționale de tip after-school, activități remediale și totodată activități de tip “A doua șansă”. Componenta educațională va fi completată de o masă caldă pentru toți copii, iar alături de ceilalți parteneri activitățile educaționale vor fi asigurate și activități extracurriculare care vor dezvolta competențe sociale și de viață. Activitățile educative desfășurate în cadrul proiectului vor fi coordonate de către Silvia Pop, director general al Școlii Gimnaziale Nicolae Bălcescu.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să ne contactaţi pe adresa de email proiectmbm4.1@gmail.com, manager proiect dl. Bogdan Gavra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.