Leacul bătrânesc cu Ridichea Neagră – te scapă de tuse, vindecă infecțiile din gât, ține la distanță infecțiile cu E.coli

Ridichea neagră cunoscută și sub denumirea de ridichea de grădină, este o plantă folosită din vremuri străvechi în tratarea afecțiunilor gastrointestinale. Însă virtuțile terapeutice ale acestei plante nu se opresc aici.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Ridichea neagră a fost intens utilizată pentru a stimula pofta de mâncare și ca diuretic în Evul Mediu. Apoi, a fost folosită ca remediu împotriva tusei convulsive și bronșitei. Astăzi, ridichea neagră este folosită în gastronomie pentru valoarea sa nutritivă, dar și în medicină pentru beneficiile sale terapeutice.

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Ofertă de nerefuzat:Profită acum

Ce compuși activi are ridichea neagră
Rădăcina de ridiche neagră conține un ulei esențial bogat în compuși sulfurați, care poartă numele de glucozinolați. Planta mai are în compoziție și celuloză, pectine, fibre, vitaminele A, B1, B2, C, acid folic, săruri minerale precum potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fier, zinc, siliciu, sulf, seleniu și hidrați de carbon.

Ce utilizări medicinale are ridichea neagră
1. Înlătură tusea
Ridichea neagră, sub formă de sirop, este eficientă în tratarea tusei și răgușelilor, ajutând la fluidizarea și la eliminarea secrețiilor din gât. Se poate lua câte 1 linguriță de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mesele principale.

Siropul se obține astfel: spală bine o ridiche, apoi usuc-o. Taie partea superioară, ca un capac, după care îndepărtează cu un cuţit interiorul ridichii. Pune două linguri de miere sau patru linguri de zahăr.

Acoperă ridichea cu partea decupată şi las-o să stea aşa peste noapte. Acest suc poate fi foarte iritant pentru sistemul digestiv, de aceea trebuie combinat cu suc de morcov, în proporție de patru la șase.

2. Tratează răceala
În medicina populară românească, leacul cel mai răspândit contra răcelilor este siropul de ridiche neagră. Specialiștii spun că extractul apos de ridiche neagră este benefic contra virusurilor care produc gripa.

În caz de gripă sau răceală, se recomandă un tratament care trebuie urmat 10-14 zile, timp în care se administrează câte 3-9 linguri de sirop de ridiche neagră zilnic, pe stomacul gol.

3. Stimulează ficatul să secrete bila
Ficatul este unul dintre organele vitale ale organismului, care are numeroase funcții: excretă bila, metabolizează medicamentele și detoxifică corpul.

Ridichea neagră stimulează sucurile digestive și stimulează fluxul biliar. Acest lucru ajută la detoxifierea ficatului. Rădăcina de ridiche poate combate, de asemenea, infecțiile.

Pentru o sănătate de fier în această perioadă a anului, consumă câte o lingură de sirop de ridiche neagră de trei ori pe zi înainte de mesele principale.

4. Împiedică depunerea colesterolului
Potrivit unui studiu, ridichea neagră are efect antioxidant, împiedicând depunerea colesterolului și a trigliceridelor sub formă de plăci de aterom pe artere.

Pentru că are și efect diuretic și normalizează tensiunea arterială, este foarte important să se urmeze cure cu sirop de ridiche neagră de minimum 5 ori pe săptămână, mai ales atunci când hrana este foarte bogată în grăsimi saturate.

5. Îmbunătățește digestia
Fibrele alimentare și compușii pe bază de sulf din ridichea neagră stimulează contracțiile ritmice ale musculaturii netede ale colonului. Prin urmare, siropul de ridiche neagră este benefic celor care se confruntă cu digestie îngreunată.

6. Stimulează evacuarea bilei din colecist
Ridichea neagră favorizează eliminarea bilei din colecist, previne stările de congestie și de inflamare la nivelul vezicii biliare, dar și crampele biliare.

În acest sens, se poate face o cură cu sirop de ridiche neagră amestecat cu miere, din care se iau câte 1-2 lingurițe cu câteva minute înainte de fiecare masă. Potrivit unui studiu, sub acțiunea acestei plante fluxul de bilă evacuat din colecist crește de până la 2,5 ori.

7. Ține la distanță infecțiile cu E.coli.
Oamenii de știință au descoperit că ridichea neagră este un adjuvant prețios în tratarea infecțiilor cu Staphylococcus aureus, Bacillus subtilis, E. coli. Se administrează 6 linguri de sirop de ridiche neagră pe zi, însă se poate consuma această legumă și sub formă de salată.

Atenție!
Administrarea ridichii negre trebuie să se facă cu precauție de persoanele care au probleme digestive, biliare sau hepatice. În cazul altor persoane, siropul de ridiche neagră poate da efecte adverse precum balonare sau halena.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.