Legalizarea gamblingului la nivel global

Industria jocurilor de cazinou, recunoscută și ca industria gamblingului, a fost, este și va fi cu siguranță o industrie controversată. Însă aceste jocuri nu reprezintă un concept nou. Acestea există încă din cele mai vechi timpuri, iar multe dintre obiectivele turistice de astăzi au servit în promovarea, organizarea și găzduirea acestor jocuri, iar aici putem aminti de Colosseum (arena gladiatorilor); diferite hipodromuri; stadioane și multe altele. Oamenii obișnuiau să parieze pe lupta gladiatorilor sau pe cursele de cai.

Când vine vorba de jocuri de cazinou și zaruri, de la civilizația din Valea Indusului până în perioada mesopotamiană, au existat ample dovezi ale existenței acestora. Unii le considerau jocuri de îndemânare, alții de noroc. Însă implicau diferite abilități, riscuri, premii și erau jocuri de probabilitate, permutări și combinații.

Controversele în jurul industriei de gambling

Discuțiile controversate în jurul gamblingului sunt din cauza problemelor de moralitate ce gravitează în jurul acestei industrii și a efectelor psihologice pe care le are asupra oamenilor.

La nivel internațional, nu există un consens între țări pentru a reglementa jocurile de cazinou. Chiar și la nivel național, majoritatea țărilor au legi diferite în diferite state. Astfel, reglementarea jocurilor de la nivel general este dificilă. Există diferite tipuri de jocuri, cum ar fi cazinouri, jocuri de masă și electronice, jocuri de cărți, pariuri sportive, jocuri pe bază de zaruri, bingo, aruncare de monede și jocuri online precum online casino romania. Acestea sunt tipurile de jocuri care sunt utilizate pe scară largă în întreaga lume.

Legalizarea gamblingului

Există multe tipuri de jocuri și fiecare țară are propriile legi  pentru fiecare dintre ele. India, Regatul Unit, SUA, China, Australia, Irlanda, Finlanda, Canada, Thailanda și Noua Zeelandă sunt unele dintre piețele majore pentru companiile de jocuri de cazinou. Ceea ce este interesant de remarcat este că există unele țări în care jocurile de orice fel sunt strict interzise, ​​cum ar fi Emiratele Arabe Unite și Brunei, deoarece conceptul de jocuri de cazinou contravine culturii și eticii țării. Coreea de Nord nu permite nici un fel de jocuri, cu toate acestea, este permis pentru turiștii cu tururi ghidate.

Gamblingul în România

România este una dintre țările din Europa în care gamblingul este legalizat, încă din 2013, odată cu apariția Oficiliului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN). Această instituție este parte a Ministerului Finanțelor și se ocupă cu verificarea, auterizarea, licențierea, controlul și sancționarea companiilor ce administrează cazinouri, săli de jocuri de cazinou și cazinouri online pe teritoriul României.

Însă ar trebui să ne reamintim faptul că în România loteria, sălile de bingo și chiar pariurile sportive au fost legalizate încă din anii 1990. Mai specificăm faptul că România are una dintre cele mai severe legislații cu privire la industria de gambling, care taxează și impozitează atât companiile, cât și jucătorii.

România încasează sume importante la bugetul de stat, ultima statistică arătând că este vorba de aproximativ 0.5% din PIB. Pe teritoriul României există sute de operatori de cazinouri și platforme online, dar și milioane de jucători. De remarcat faptul că în România jocurile de cazinou sunt interzise minorilor.

Avantajele / Beneficiile legalizării jocurilor de cazinou

jucatori de jocuri de cazinou

Pentru alte țări în care jocurile sunt legalizate, acestea diferă de la stat la stat și de la țară la țară. De exemplu, în SUA, există o lege federală pentru jocurile de cazinou, dar depinde și de la stat la stat ce tip de jocuri sunt legle și care nu. În țări precum Japonia, jocurile au fost ilegale de mult timp, dar recent pariurile sportive au fost legalizate și au fost deschise și diverse cazinouri. Prin urmare, chiar și în țările în care jocurile sunt legalizate, depinde în cele din urmă tipul de jocuri.

Fără îndoială, deschiderea cazinourilor sau a altor platforme cu jocuri poate diminua rata șomajului. Nu numai că sunt oferite salarii unor categorii de oameni, dar este și benefică atât pentru forța de muncă calificată, cât și pentru cea necalificată. Jocurile de cazinou creează o varietate de locuri de muncă, cum ar fi ospătari, șefi de cazinou, dealeri, curățători, personal de securitate etc. Chiar și în cazul jocurilor online, există dealeri, tehnicieni, programatori, administratori de servere etc.

Odată cu legalizarea acestei industrii, a fost diminuată  / combătută economia subterană și crima organizată. Oricum jucătorii vor căuta mereu să practice aceste jocuri chiar și acolo unde sunt considerate ilegale.

Pe lângă dezvoltarea economică, gamblingul poate influența turismul. În lume există numeroase orașe care atrag anual milioane de turiști doar pentru cazinouri și sălile de jocuri. Menționăm aici Las Vegas, Monte Carlo sau Macao. Turismul este o parte esențială deoarece în unele țări, chiar dacă jocurile sunt permise doar pentru turiști și nu pentru localnici, ele generează totuși venituri uriașe.

Să nu uităm de faptul că România are numeroase cazinouri stradale, care au apărut în preajma anilor 1900, majoritatea dintre aceste unități de divertisment fiind dedicate turiștilor străini. Cazinoul din Sinaia, cazinoul din Constanța sau Cazinoul din Vatra Dornei atrăgeau turiștii burghezi din Austria, Germania, Franța.

Dezavantaje în gambling

Există și dezavantaje, cum e firesc în orice industrie. Multe dintre business-urile de divertisment au avut de suferit de pe urma legalizării cazinourilor pentru că mulți dintre jucători aleg să-și petreacă timpul liber prin practicarea jocurilor și mai puțin la cinematograf sau într-o sală de jocuri sportive. Cu toate acestea, într-un scenariu diferit, anumite tipuri de afaceri pot profita și datorită fluxului mare de clienți din acea zonă.

Din păcate, jocurile de cazinou pot produce dependență. Sunt oameni care au avut de suferit pentru că nu au știut când să se oprească și și-au ruinat afacerile, viața, familia. Există câteva efecte psihologice.

În primul rând, aceste jocuri sunt foarte benefice pentru relaxarea minții și de aceea există. Poate fi foarte relaxant, energizant și distractiv pentru oameni, care sunt câteva dintre aspectele grozave și scopul acestora.

Doar că mulți trec de bariera divertismentului și merg spre un stil de viață. Sunt oameni care se pot bucura la anumite reușite, iar aceștia să-și dorească mai mult, iar într-un final ajung să piardă tot. Oamenii ajung depresivi, anxioși și chiar sinucigași în cele mai grave cazuri. Jocurile de cazinou sunt văzute ca o cultură toxică în multe țări din cauza acestor probleme. Oamenii tind să parieze tot ce au, iar pierderea și neputința îi duce în pragul disperării.

Concluzie

În concluzie, în multe țări din lumea întreagă cazinourile și jocurile de cazinou sunt legale. Inclusiv jocurile online sunt legale și pot fi practicate de oriunde și oricând prin intermediul unui gadget conectat la internet. Doar că se recomandă să o faceți cumpătat și doar sub formă de divertisment!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.