Lege: părinții care postează la foc automat poze cu copiii pe internet vor fi aspru sancționați

Un stat european se pregătește să sancționeze aspru părinții care postează la foc automat pe internet imagini cu propiii copii. Intimitatea trebuie protejată, viața personală nu trebuie mutată pe internet, avertizează inițiatorii proiectului.

În Franța ar putea deveni ilegal ca adulții să publice în online fotografii cu propriii copii. Parlamentul de la Paris dezbate în prezent un proiect privind dreptul copiilor la intimitate.

Proiectul de lege îi vizează în special pe părinții narcisiști, respectiv cu cei care au statut de influencer, care au ajuns la concluzia că e foarte bănos să facă bani din imagini și videoclipuri postate la liber pe internet, în timp ce puștii sunt ori în ipostaze intime, ori jenante, caraghioase sau chiar amuzante.

Pericolul este legat de faptul că, odată ce imaginea a ajuns în mediul online, cu greu mai poate fi eliminată, iar aceasta poate fi utilizată în scopuri ilegale și imorale.

Potrivit unui studiu realizat recent, peste jumătate din părinții din Franța au postat fotografii cu copiilor. 91% au făcut acest lucru înainte ca cei mici să împlinească cinci ani.

Copiii trebuie protejați de rețelele de traficanți, susțin inițiatorii proiectului de lege
De asemenea, specialiștii avertizează că puștii postați pe internet pot deveni victime ale răpitorilor. Profilerul român H. D. Hartmann susține că rețelele sociale precum Facebook și Instagram facilitează astfel de practici murdare.

„4% din energia folosită de Instagram era folosită de această rețea (n.r. – pentru așa ceva). Milioane de conturi! E piramidală rețeaua, o cunosc foarte bine, e transmisă din tată-n fiu”, a declarat profilerul, pentru Gândul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.