Legea Educației va permite ca profesorii titularizabili în ultimii 6 ani să poată ocupa un post pe perioadă nedeterminată!

legea_educatiei-300x211În data de 9 aprilie 2014 a fost aprobată OUG care modifică art. 253 al Legii Educației Naționale, ca urmare a deciziei CCR. Articolul 253 din legea lui Funeriu, referitor la titularizare, a creat confuzie și a bulversat sistemul de învățământ.

În textul aprobat de Guvern, Ministerul Educației Naționale a adus clarificări în ceea ce privește situația cadrelor didactice titularizabile, astfel că, pe de o parte, se precizează că nu există două procedee de titularizare diferite, iar pe cealaltă parte, textul definește conceptul de “viabilitate a postului”.

Articolul mai precizează că toate cadrele didactice, promovate cu minimum 7 la concursurile de titularizare din învățământul preuniversitar în ultimii 6 ani și care sunt angajate deja pe baza contractului individual de muncă pe perioadă determinată, pot fi repartizate pe perioadă nedeterminată în unitățile de învățământ unde predau.

De noile modifcă urmează să beneficieze 3.242 de cadre didactice, promovate cu minimum 7 la concursurile de titularizare din anii anteriori, ultimii 6 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.