Leguma care îngrașă mai mult decât o prăjitură. Toată lumea o consumă în post. Trebuie să ai mare grijă că îți poate aduce multe kilograme în plus

Leguma care îngrașă mai mult decât o prăjitură. Toată lumea o consumă în post. Trebuie să ai mare grijă că îți poate aduce multe kilograme în plus

Leguma care îngrașă mai mult decât o prăjitură. Deși la prima vedere dulciurile aduc cele mai multe kilograme în plus, puțini știu că există și alimente sănătoase care îngrașă, dacă nu suntem atenți la cantitatea consumată. Românii o consumă foarte mult mai ales în perioada postului.

Leguma care îngrașă mai mult decât o prăjitură. E consumată frecvent de români, însă nu cunosc toate proprietățile sale. Specialiștii spun că are un conținut foarte mare de calorii și o cantitate foarte mare de vitamine din grupul B. Pe lângă acestea, în compoziția sa se mai găsește și molibden, un mineral care este și în corpul uman în cantități extrem de mici. De asemenea, mai are vitaminele C, E şi K.

Este vorba despre fasolea boabe, care conține 303 calorii la 100 de grame, reprezentand astfel 15.15% din totalul de 2.000 de calorii recomandat zilnic. Dacă este vorba de o ciorbă de fasole, atunci numărul caloriilor se dublează semnificativ, asta din cauza legumelor și cărnii din compoziție.

Pe de altă parte, fasolea bătută are mai puține calorii. Potrivit klorii.ro, valoarea acestei legume este mai mare decât a unei prăjituri, care are în jur de 243.6 calorii la 100 de grame, potrivit klorii.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.