Liceenii interesaţi de o carieră în poliţie, în vizită la IPJ Maramureş

Astăzi, 16 noiembrie, a fost rândul elevilor Colegiului Naţional „Emil Racoviţă” să se familiarizeze cu activitatea poliţiei, în cadrul Programului Internaţional de Orientare Profesională „Job Shadow Day”.

A fost o onoare pentru Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş să fie gazdă pentru 20 de elevi de clasa a XII-a, care au avut curiozitatea de a descoperi o parte din tainele activităţii poliţiştilor. Este lăudabilă participarea tot mai numeroasă a tinerilor la programele de orientare în carieră, programe la care şi instituţia poliţiei este parteneră de mai mulţi ani.

Ne dorim ca cei care vor opta pentru o carieră în poliţie să fie familiarizaţi din timp cu atribuţiile poliţiştilor şi cu domeniile de activitate ale diferitelor structuri. De aceea elevilor le-au fost prezentate competenţele structurilor operative: poliţie rutieră, ordine publică, investigaţii criminale sau acţiuni speciale, dar şi ale criminaliştilor şi ale poliţiştilor de investigare a criminalităţii economice.

Pentru a înţelege mai bine rolul predominant preventiv al acţiunilor desfăşurate de poliţişti, elevilor le-au fost prezentate o parte din riscurile la care se pot expune atunci când nu respectă regulile de circulaţie, când nu au grijă de bunurile pe care le deţin sau când nu gestionează corespunzător un conflict. În acest context poliţiştii de prevenire au punctat câteva recomandări pentru siguranţa elevilor.

Pentru poliţiştii Serviciului Resurse Umane a fost o oportunitate să prezinte oferta de şcolarizare pentru anul şcolar 2018/2019 şi condiţiile necesare pentru a urma cursurile instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

După prezentarea teoretică, elevii au fost angrenaţi în activităţi practice alături de poliţişti rutieri, criminalişti sau de ordine publică şi au avut posibilitatea să vadă îndeaproape mijloacele şi echipamentele din dotarea acestora şi modul de acţiune al poliţiştilor în teren.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.