Liderii Cartel Alfa nu au răspuns invitaţiei la negociere a preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş

int sindSăptămâna trecută, Uniunea Judeţeană Sanitas Maramureş a remis un comunicat de presă în care afirma că sunt tergiversate negocierile privind semnarea acordului de aderare a unităţii din Asistenţă Socială la Contractul Colectiv de Muncă la nivel de grup. Potrivit comunicatului semnat de preşedintele Uniunii Judeţene Sanitas Maramureş, Mircea Ciocan, sindicatele afiliate la Cartel Alfa Maramureş se opun acestei aderări. Considerentele invocate de Mircea Ciocan ţin de „atitudinea potrivnică intereselor propriilor membri” pe care o are conducerea Cartel Alfa Maramureş. Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, a lansat tuturor sindicatelor invitaţia de a participa la Consiliul Judeţean Maramureş la o negociere, care să deblocheze această situaţie.

Luni, 16 martie 2015, la masa negocierilor s-au prezentat reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş, ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, ai Sanitas şi ai asistenţilor maternali.

Conducerea Cartel Alfa nu a onorat invitaţia preşedintelui Zamfir Ciceu de a participa la acest dialog. „Cartel Alfa a susţinut adesea că nu dorim să dialogăm cu ei. Iată că, de data aceasta invitaţia la dialog le-a fost trimisă şi ei au fost cei care nu au onorat-o.” – susţine preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

Discuţiile dintre sindicatele prezente, conducerea DGASPC şi conducerea Consiliului Judeţean Maramureş au vizat în special nemulţumirile asistenţilor maternali vizavi de sumele aferente plăţii utilităţilor, aderarea la contractul colectiv de muncă dar problemele legate de concediul asistenţilor. S-a concluzionat că e nevoie de mai multă rigoare în organizarea dialogului, în desemnarea reprezentanţilor care să susţină doleanţele fiecărei categorii profesionale. „Desemnaţi-vă reprezentanţi şi stabiliţi un termen pentru o întâlnire în care să se discute toate problemele pe care le aveţi.” – a fost recomandarea preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.