Liderul PSD Maramureş, Gabriel Zetea, şi-a anunţat candidatura la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş 

PSD a anunţat miercuri seara, în prezenţa simpatizanţilor, candidatura actualului primar interimar al municipiului Baia Mare, Doru Ioan Dăncuş, la funcţia de primar şi a liderului organizaţiei judeţene, Gabriel Zetea, la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş.
Întâlnirea acestora cu simpatizanţii şi susţinătorii a avut loc în Piaţa Millenium, din centrul vechi al municipiului Baia Mare, anunţul fiind făcut de preşedintele PSD Maramureş, deputatul Gabriel Zetea.
‘Aici în Baia Mare, avem nevoie de o administraţie coerentă, avem nevoie de un primar care poate să facă şi cele mai importante şi deştepte lucruri, dar care să poată să se coboare la nivelul fiecăruia dintre noi. Am căutat mult, am vorbit cu mulţi oameni, am făcut o echipă mare în jurul celui pe care eu îl cred cel mai potrivit om să ocupe în continuare funcţia de primar al municipiului Baia Mare, Doru Ioan Dăncuş’ a spus Gabriel Zetea.
Dăncuş a afirmat că îl onorează alegerea făcută şi a susţinut că în cele patru luni de când e primar interimar al municipiului Baia Mare a reuşit să facă administraţia mult mai accesibilă cetăţeanului.
‘Este cel mai important, greu şi mai emoţionant moment din viaţa mea. Această candidatură, acest ‘da’ pe care l-am spus propunerii PSD este un fel de căsătorie cu Rivulus Dominarum (Baia Mare în limba latină, denumirea veche a oraşului – n.red.) şi eu vreau ca acest lucru să-l facem împreună cu dumneavoastră, cu toţi băimărenii. Mă bucur că astăzi, aici, pe lângă cei care mi-au dat credit, care mi-au dat gir, să candidez în numele PSD, sunt foarte mulţi prieteni, colegi, oameni cu care am muncit o viaţă. Oameni cu care am petrecut, oameni alături de care am avut momente frumoase şi vă mulţumesc tare, tare mult. Este o provocare pe care am acceptat-o. A fost soarta mea ca dintr-o nefericită întâmplare să ajung primar interimar şi în patru luni, mulţi au încercat să ne doboare, dar ce nu te doboară te întăreşte. Vreau să le mulţumesc colegilor care au fost alături de mine, Gabi Zetea, colegilor consilieri (…). Vă mulţumesc că aţi ţinut piept unor demersuri, poate la limita bunului-simţ şi iată-ne astăzi împreună. (…) Am învăţat în opt ani ce înseamnă administraţia, ce înseamnă diplomaţia, ce înseamnă să te cobori la nivelul fiecărui om. Împreună am reuşit în patru luni să facem lucruri pe care şi le-au dorit băimărenii’, a spus Doru Ioan Dăncuş în faţa celor prezenţi în Piaţa Millenium.
Liderul PSD Maramureş, Gabriel Zetea, şi-a anunţat candidatura la funcţia de preşedinte al CJ.
‘O să candidez la funcţia de preşedinte al CJ pentru a elimina de la CJ epoca studiilor de fezabilitate şi a documentaţiilor şi a sutelor de milioane împrumutaţi de către CJ pentru firme prietene, bani furaţi de către Guvernarea PNL şi USR din buzunarele noastre, ale maramureşenilor şi să ajungem în epoca şantierelor. Doar şantierele pe marile proiecte de infrastructură ale judeţului Maramureş produc valoare adăugată. Dacă avem şantiere, firmele lucrează. Angajaţii lucrează. Angajaţii îşi iau banii la timp, angajaţii îşi duc banii acasă, angajaţii îşi pot întreţine familia. (…) O să mergem peste tot în judeţul Maramureş să vorbim despre ce vrem să facem noi, PSD’, a declarat Gabriel Zetea.
Candidatul la funcţia de preşedinte al CJ Maramureş a menţionat că se gândeşte la a oferi condiţii mai bune pentru educaţie atât în mediul rural, cât şi urban, oferind ca exemplu localnicii ai căror copii s-au născut în străinătate.
‘Astăzi cel mai important pentru noi este să vorbim despre reîntregirea Maramureşului. Să vorbim despre marea familie a Maramureşului. În judeţ suntem 500.000 de maramureşeni. Mai mult de 150.000 sunt plecaţi în afara graniţelor ţării. Au plecat acum 10, 15, 20 de ani, pentru a câştiga o pâine mai bună pentru familiile lor, pentru a-şi putea întreţine copii. E o mare dramă prin care trec familiile de maramureşeni (…). Vom face lucrări edilitare, canalizare şi aducţiuni de apă pentru a aduce fiecare localitate a Maramureşului la un stadiu de dezvoltare socială care să le permită să trăiască în confort. Vom investi în grădiniţe şi în şcoli. (…) Vom aduce proiecte europene şi bani guvernamentali. (…) Dacă alături de primarii Maramureşului vom dezvolta educaţia, pentru ca toţi copiii să poată să înveţe în cele mai bune condiţii la şcoală şi să fie în siguranţă, vom avea o şansă să le spunem tuturor ‘veniţi înapoi, veniţi acasă’. Haideţi să facem familia asta mare a Maramureşului (…) şi pentru asta candidez pentru funcţia de preşedinte al CJ’, a spus Gabriel Zetea. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.