Light it up blue! 2 aprilie – Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

afis 2 aprilieAceastă zi a fost adoptată de Organizația Națiunilor Unite în 2007, pentru a atrage atenția întregii lumi asupra problematicii autismului.

Doar trei probleme de sănătate  sunt recunoscute cu propria lor zi de către Organizația Națiunilor Unite, iar autismul este una dintre ele.

Activitățile organizate în această zi au ca scop creșterea gradului de conștientizare a publicului larg cu privire la autism și transmiterea de informații despre importanța diagnosticării precoce și a intervenției timpurii.

Totodată sunt puse în lumină talentele unice și abilitățile persoanelor cu autism.

Peste tot în lume, mii de cladiri importante și case sunt iluminate în albastru pentru a susţine  milioane de persoane și familii din toată lumea afectate de autism.

Ca în fiecare an, Asociația Autism Baia Mare se alătură campaniei Light it up blue!

În data de 2 aprilie Asociația Autism Baia Mare organizează o serie de activități menite să contribuie la conștientizarea la nivel local aproblematicii autismului.

Băimărenii sunt invitați în Piața Millennium, unde vor putea participa la un eveniment inedit pentru Baia Mare, Colored Powder Flashmob, vor lansa lampioane și vor asista la iluminarea Centrului Vechi în culoarea albastru.

Pe tot parcursul întregii zile vom purta mici insigne cu simbolul campaniei.

Vă mulțumim tuturor pentru susținere !

Împreună dăm șanse copiilor cu autism !

  Împreună  dăm şanse copiilor cu autism!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.