Liviu Dragnea: ”Maramureșul este locul în care credința este la ea acasă”

Vicepremierul României a primit în dar de la PS Iustin Sigheteanul o icoană cu Sfinţii Brâncoveni

 Peste 8.000 de credincioşi ortodocşi din judeţele Maramureş, Satu Mare şi Bistriţa Năsăud au participat vineri, 15 august 2014, la slujba consacrată Adormirii Maicii Domnului de la Mănăstirea ”Sfânta Ana” de la Rohia, Sfântă Liturghie la care a asistat şi vicepremierul României, Liviu Dragnea. Slujba a fost oficiată de arhiepiscopul Iustinian Chira, al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, de arhiereul vicar Iustin Hodea Sigheteanul şi de numeroşi preoţi şi călugări.

La invitația președintelui PSD Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședinte al Consiliului Județean, vicepremierul României, Liviu Dragnea s-a aflat în județul nostru. Ministrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) a participat vineri, 15 august 2014, de la ora 8.00, cu ocazia marii sărbători creștine, Sfânta Maria, la procesiunea religioasă de la Mănăstirea Moisei, iar între orele 10.30 – 12.30, vicepremierul Liviu Dragnea a fost prezent la slujba care s-a oficiat la Mănăstirea ”Sfânta Ana” de la Rohia. Alături de vicepremierul României, Liviu Dragnea s-au aflat și autorităţile locale şi judeţene, respectiv primarul Băii Mari, Cătălin Cherecheş, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, prefectul Anton Rohian, deputații Florin Tătaru și Gheorghe Șimon, senatorii Sorin Bota și Liviu Marian Pop, primarii din zonă, precum și reprezentanții UNPR, Emil Ambruș, președinte și Liliana Moga, consilier municipal.  Liviu Dragnea a primit în dar de la PS Iustin Sigheteanul o icoană cu Sfinţii Brâncoveni. Sfântul părinte a și mulţumit Guvernului României pentru sumele de bani care au fost alocate atât Catedralei Episcopale ”Sfânta Treime” din Baia Mare, cât și Centrului Monahal ”Nicolae Steinhardt”, de la Rohia. PS Iustin Sigheteanul a vorbit şi despre noul început care va veni odată cu toamna acestui an și a arătat că alegerile prezidenţiale din noiembrie ar trebui să aducă un nou om la cârma ţării. Poza de grup a fost realizată alături de Arhiepiscopul ortodox al Maramureşului şi Sătmarului, IPS Iustinian Chira, iar apoi vicepremierul Liviu Dragnea a ieşit în mulţime pentru a mânca o farfurie de ciorbă de fasole de post cu pâine de mălai. Ministrul MDRAP a declarat că se simte foarte bine în Maramureş, un loc unde credinţa este la ea acasă şi unde oamenii ştiu să preţuiască ce au mai bun. “Ceea ce am trăit în Maramureș, în acest loc sfânt și minunat a fost copleşitor. Dimineaţă am fost la Moisei, unde am văzut procesiunile, am admirat biserica din lemn ridicată în 1599 și am văzut cum se păstrează în această zonă nişte tradiţii, obiceiuri, am realizat cât de puternică este credinţa în ţara noastră. Am venit cu multă evlavie aici, la Rohia, în Țara Lăpușului, loc unde episcopul Iustin şi părintele stareţ m-au invitat încă din primăvară și atunci am stabilit că, de această mare sărbătoare a Sfintei Maria o să fiu la Rohia. Am văzut şi aici, la fel ca în alte zone din Maramureş, cât de intensă este spiritualitatea, cât de puternică este credinţa, ce înseamnă biserica ortodoxă pentru poporul român”, a declarat vicepremierul României, Liviu Dragnea.

”Ne-am bucurat foarte mult să îl avem pe vicepremierul Liviu Dragnea în Maramureș, pentru a doua oară în ultimele trei luni. Alături de primarii și parlamentarii Maramureșului am participat, alături de dânsul, la slujba religioasă oficiată atât la Mănăstirea Moisei, cât și și la Mănăstirea ”Sfânta Ana” din Rohia, locuri binecuvântate de Dumnezeu și care ne arată că aici, credința este la ea acasă. Avem, în județul Maramureș cea mai mare alocare a ultimilor 25 de ani, o sumă istorică pe care am obținut-o prin lobby insistent la Ministerul Dezvoltării, dar și datorită faptului că vicepremierul Liviu Dragnea și premierul Victor Ponta sunt prieteni ai Maramureșului. Și avem speranța că, la rectificarea bugetară, sumele acordate județului vor fi suplimentate”, a declarat președintele PSD Maramureș și vicepreședinte al Consiliului Județean, Gabriel Zetea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.