Liviu Dragnea: ”PSD nu intenționează să iasă de la guvernare! I-am spus premierului Ponta să facă tot posibilul să se întoarcă la guvern!”

dragneaLiviu Dragnea: ”PSD nu intenționează să iasă de la guvernare! I-am spus premierului Ponta să facă tot posibilul să se întoarcă la guvern!”

 Aflat într-o vizită fulger în Baia Mare, Maramureș, coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, care a venit însoțit de Andrei Dolineaschi, secretarul general al partidului, a declarat că i-a spus premierului Ponta să facă tot posibilul pentru a se întoarce la guvern, fiindcă absența sa a schimbat comportamentul coaliției de guvernare, iar în partid au apărut nemulțumiri. Declarațiile de presă au fost făcute la sediul PSD Maramureș, în prezența liderului județean al formațiunii social-democrate, Gabriel Zetea, după întâlnirea de lucru pe care Dragnea a avut-o cu activul PSD din Maramureș. Acesta le-a cerut social-democraților din Maramueș să rămână uniți în cadrul organizației, deoarece adversarii politici au demarat un asalt împotriva PSD, la nivel național și nu numai. “Este important, mai ales în această perioadă, să se înțeleagă că PSD-ul nu trebuie să cedeze din atitudinea pe care a avut-o ca principalul partid politic din România, cel mai serios partid, și ei să fie în continuare într-o relație foarte bună în interiorul organizației”. Totodată, a cerut ca cel mai târziu în luna iulie, să se organizeze conferința județeană de alegeri a PSD în Maramureș.

Liviu Dragnea a făcut referire la declarațiile lui Gabriel Oprea, liderul UNPR, care a anunțat că susține numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la șefia SIE, deși PSD s-a declarat împotrivă. Mai mult, coordonatorul politic al PSD a arătat că social-democrații nu intenționează să iasă de la guvernare. „PSD-ul nu intenționează să iasă de la guvernare. Nu ia în calcul o asemenea variantă pentru că avem, totuși, o responsabilitate. Vrem să exercităm guvernarea, dar vrem să o exercităm în sensul plin al cuvântului (…). Nemulțumire în partid există față de anumite declarații, gesturi și acțiuni care s-au întâmplat în coaliție în ultimele zile și sunt firești. Sunt nemulțumiri nu numai la nivelul conducerii partidului, dar sunt nemulțumiri și la baza lui, pentru că oamenii, dintr-odată, nu mai înțeleg: suntem în coaliție, nu mai suntem în coaliție? Lucrurile acestea trebuie limpezite, plus că trebuie să apară rapid și la partid o coerență în ceea ce privește comunicarea și decizia pe subiectele importante politice, și din Parlament, și din acțiunea politică”, a spus Liviu Dragnea.

Dragnea: ” Eu cred că dupa ce se va întoarce Victor Ponta în țară, coaliția va funcționa la fel ca până acum două saptamani”

„Nu putem sta la guvernare în orice condiții – și mă refeream la dorința noastră, care cred că este firească, de a nu fi captivi în propria guvernare. Când ești principalul partid de guvernământ ai prim-ministrul. Sigur, se discută în coaliție, dar nu putem să fim executanții unor teme politice sau subiecte legislative. Eu cred, sper că după ce se va întoarce Victor Ponta în țară lucrurile se vor regla și coaliția va funcționa în continuarea așa cum a funcționat până acum două – trei săptămâni. Dorim să rămânem la guvernare pentru că e o guvernare care a produs efecte pozitive și deja începe să se simtă, dincolo de creștere economică, și mulțumirea oamenilor, cel puțin cu măsura de scădere a TVA-ului la alimente”, a mai afirmat Dragnea.

 

Amalia Babici Man

 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.