LOVITURĂ CRUNTĂ în lumea cinematografiei. A MURIT O ACTRIŢĂ DE OSCAR.FOTO

LOVITURĂ CRUNTĂ în lumea cinematografiei. A MURIT O ACTRIŢĂ DE OSCAR

Doliu în lumea cinematogrfiei! O legendă a filmului francez a încetat din viață, marți, la vârsta de 85 de ani.

Stéphane Audran a fost protagonista filmului „Festin de Babette”, care a obținut un Oscar, în 1988, pentru pentru cel mai bun film străin.

„Mama mea a trecut în ultimul timp printr-o grea suferinţă. A fost spitalizată zece zile după care a fost adusă acasă. Ea a murit liniştită în jurul orei 02:00 în noaptea de luni spre marţi „, a declarat fiul său Thomas Chabrol, potrivit Antena 3.

Îndrăgita actriță a mai jucat și în filmul „Les Biches”, a lui Claude Chabrol și care a câștigat un Urs de Argint la Berlinală.

Stéphane Audran a devenit o figură emblematică a anilot `70.

În anii `80, Stéphane a mai jucat și în alte filme, printre care „Coup de torchon” al lui Bertrand Tavernier şi în câteva filme străine, precum ”The Big Red One” (Mai presus decât gloria).

„Stéphane era epatantă în rolurile de femei libere şi independente, cum a fost şi ea în viaţă. Am filmat cu ea ‘Les Saisons du plaisir’ alături de Sylvie Joly. Mulţi regizori au fost îndrăgostiţi de ea, iar Claude Chabrol chiar a luat-o de nevasta. A făcut din Stéphane una din actriţele sale fetiţş”, a declarat realizatorul Jean-Pierre Mocky.sursa:evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.