Lovitură cumplită pentru cei cu mașini pe motorină și pe benzină! Se întâmplă de la 1 ianuarie 2021

PSD acuză Guvernul Orban că, după ce vor trece alegerile parlamentare, vor pune în aplicare scumpiri la carburanți, concomitent cu disponibilizări de personal, care luate împreună nu pot reprezenta decât un singur lucru: austeritate și scăderea nivelului de trai.

Începutul lui 2021 vine cu scumpiri în ceea ce privește carburanții și țigările, în urma deciziei adoptate de Guvernul Orban privind majorarea accizelor.

ATP Motors ofera clientilor o promotie montaj anvelope de iarna

”Din ianuarie, după alegeri, încep scumpirile!”, avertizează Partidul Social Democrat – PSD, care arată și că reprezentanții Guvernului au anunțat deja disponibilizări de personal.

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Accizele la carburanți se ajustează la începutul fiecărui an

”Guvernul Orban a crescut oficial accizele la carburanți și țigări. Din ianuarie, după alegeri, încep scumpirile! La pachet cu disponibilizările de personal pe care toți demnitarii liberali le-au tot anunțat în ultimele zile.”, se arată pe pagina oficială de Facebook a social-democraților.

Trebuie precizat că accizele la carburanți se ajustează la începutul fiecărui an, potrivit prevederilor legale.

Noile niveluri sunt de 1.827 de lei pentru 1.000 de litri de benzină fără plumb și de 1.674 de lei pentru 1.000 de litri de motorină.

Astfel, acciza la benzina fără plumb crește cu 54 de lei/1.000 de litri, sau 5,4 bani pe litru, iar acciza la motorină crește cu 49 de lei/1.000 de litri, sau 4,9 bani pe litru.

Iar impactul final asupra prețului la pompă (la acciză se aplică și TVA) va fi în consecință de 6,4 bani pe litrul de benzină și 5,8 bani pe litru le motorină.

Rotunjit, carburanții se vor scumpi, din această cauză, cu 6 bani pe litru din prima zi a anului viitor.

Al treilea an consecutiv cu majorarea accizei la țigări

În ceea ce îi privește pe fumători, începând cu 1 aprilie 2021, nivelul accizei la țigarete este de 563,97 lei/1.000 de țigarete.

La 1 ianuarie 2020, acciza a fost fixată la 500,80 lei per mie.

E al treilea an consecutiv când se face o astfel de corecție la 1 ianuarie, pentru a raspunde cerintei din Directiva 64/2011, conform căreia incidența accizei în prețul mediu ponderat (WAP) trebuie să fie de 60%.

Cerința nu se mai aplica după ce acciza totală atinge de 115 euro pe mia de tigarete. În aprilie 2021 se va atinge nivelul preconizat de 563,97 lei.

Sursa: capital.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.