Lovitură DURĂ pentru MAME! Ce se va întâmpla cu indemnizaţiile

Lia Olguţa Vasilescu a vorbit, duminică, despre indemnizaţiile pentru creşterea copilului pe care le primesc mamele. Ministrul Muncii a anunțat că acestea să fie plafonate la un maximum de 1.800 de euro pe lună.

Concret în aproximativ două săptămâni urmează să fie adoptată o OUG prin care să se reglementeze această problemă. „Vom intra cu celeritate şi în aceste indemnizaţii. S-au lucrat deja toate variantele, am ajuns la varianta finală, în sensul că vom plafona indemnizaţia la maxim cât există în Europa la ora actuală, adică 1.800 de euro, cât are Germania. Peste 1.800 de euro nu mai poate să ia nimeni”, a spus ministrul Muncii, întrebată despre indemnizaţiile pentru creşterea copilului.

Întrebată când se va rezolva situaţia acestor indemnizaţii, Olguţa Vasilescu a spus că „în maxim două săptămâni vom avea proiectul de OUG”, a spus Vasilescu la Antena 3.

Anterior, Olguţa Vasilescu declara că imediat după ce intră în vigoare Legea salarizării, va veni cu proiectul prin care va fi stabilit din nou un plafon pentru indemnizaţia de creştere a copilului. Ea a susţinut necesitatea introducerii unui plafon pentru această indemnizaţie.

Tot astăzi,  Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, garantează ca nu va scădea niciun dintre salarii, după schimbarea sistemului de contribuţii! „Pentru un salariu de 1.000 de lei se contribuie pentru sistemul de pensii cu 26,3%, dar 10,5% este contribuția, iar 15,8% o dă angajatorul. Acești bani de 10,5% merg direct în contul de pensii, banii pe care îi dă angajatorul, merg în contrul național. Cei 10,5% intră în contul de pensii personal al angajatului.

Ce facem noi acum. Pentru un salariu de 1.000 de lei, contribuția va fi de 25% pentru pensii, dar această sumă va intra direct în contul angajatorului, asta înseamnă o contributivitate mai mare, o pensie mai mare. Acum, contribuțiile vor ajunge la 35% și se micșorează și impozitul pe salariu la 10%, ca să acoperim aceast transfer de la angajator la angajat. Ca să nu scadă netul angajatului. Ne-am propus ca în următorii ani, salariile minime să crească. Salariuș minim va însemna 1.850 de lei anul viitor”, a mai spus Olguța Vasilescu”, a explicat la Antena3 Olguța Vasilescu.

Sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.