Lovitură pentru românii cu mașini mai vechi de 15 ani! Ce se va întâmpla până la finalul anului

Anunțul făcut pentru românii cu mașini mai vechi de 15 ani! Șoferii vor primi bani pe autoturismele vechi, asta dacă le dau la casat. Românii sunt obligați să achiziționeze mai apoi o mașină nouă. Iată ce se va întâmpla până la finalul anului!

Toți românii care au o mașină vechi de 15 ani trebuie să știe că vor primi bani pe ele. Programul Rabla Local a început pe data de 11 noiembrie, conform Administrației Fondului pentru Mediu. Iată ce decizie s-a luat până la finalul anului!

Șoferii care au mașini mai vechi de 15 le pot da la casat prin programul Rabla Local, iar aceștia vor primi la schimb 3.000 de lei. Românii nu vor fi obligați să achiziționeze o nouă mașină. Programul Rabla Local se va desfășura de pe data de 11 noiembrie și va fi valabil până pe 30 decembrie sau până la epuizarea fondurilor, conform comunicatului AFM.

Românii vor putea da mașina veche de 15 ani și vor primit 3.000 de lei. La casat pot fi mașini mici autoutilitare sau microbuze. Suma alocată pentru programul Rabla Local este de 50 milioane de lei, ceea ce înseamnă că ar putea dispărea în curând de pe șoselele din România 16.000 de mașini.

Ce ar trebui să facă românii până la finalul anului
Românii care sunt interesați de a casa mașina vor trebui să se adreseze primăriei din localitate de domiciliu, iar primăriile vor recupera sumele plătite celor care au casat mașina de la autoritățile de mediu. Se va depune o cerere de finanțare.

Mașinile care intră în programul Rabla Local sunt cele care au o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, au o normă de poluare Euro 3 sau inferioară și să fie înregistrate în evidențele fiscale ale UAT.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.