Lovitură pentru şoferi – Se schimbă cărtile de identitate auto

media-146188029643610400Toate autovehiculele noi, atat cele aflate la prima inmatriculare, cat si masinile achizitionate la mana a doua, care sunt aduse in tara pentru inmatriculare, vor primi carti de identitate auto de tip nou, incepand cu data de 1 iulie.

Schimbarea cartilor de identitate, inclusiv la cerere, este gratuita.
Masura are ca obiectiv extinderea profilului informativ al autovehiculului, masura utila atat pentru proprietar, cat si pentru autoritati. Registrul Auto Roman isi actualizeaza, astfel, continutul, pentru ca proprietarii si autoritatile sa aiba mai multe informatii privind datele tehnice ale masinii – unele necesare inclusiv la stabilirea impozitelor, a explicat directorul general al institutiei, George Dinca.

”Principala schimbare va fi in completarea mai multor rubrici in cartea de identitate. Elementele noi sunt trecerea in cartea de identitate a unor informatii precum norma de poluare europeana, valoarea CO2, sistemul de propulsie. Cine are carte de indentitate veche va merge cu aceasta carte pana cand masina va iesi din parc, natural”, a declarat Dinca.

Soferii care efectueaza unele modificari tehnice, precum montarea unui sistem de alimentare cu gaz tip GPL, vor pastra vechile documente. De asemenea, pentru facilitarea preluarii informatiilor de catre autoritatile de inmatriculare din cartea de identitate a vehiculului, numerotarea si denumirea unor rubrici din aceasta au fost armonizate cu cele prevazute in certificatul de inmatriculare. Schimbarea cartilor de identitate, inclusiv la cerere, este gratuita.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.