Lovitură pentru vacanţele românilor. S-a actualizat lista țărilor pentru care se impune carantina la intrarea în România

Lovitură pentru vacanţele românilor. S-a actualizat lista țărilor pentru care se impune carantina la intrarea în România.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferte de nerefuzat 2021

Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Turcia, SUA şi Israel au intrat în zona roşie DOCUMENT

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Lovitură pentru vacanţele românilor, tot mai multe destinaţii turistice tradiţionale au fost introduse pe lista cu cele mai multe retricţii.

Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat joi, 12 august 2021, Hotărârea numărul 59 prin care se propune modificarea HCNSU nr. 43 din 01.07.2021 privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, criteriile pe baza cărora se stabilesc acestea, precum și a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea în România și aprobarea Listei cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, în sensul:

1)Abrogării art. 9 din HCNSU nr. 43 din 01.07.2021 care prevede excepții de la măsura carantinei pentru persoanele sosite din Marea Britanie, Brazilia, Nepal, Africa de Sud și India;

2)Exceptării membrilor delegațiilor sportive precum și artiștii și stafful acestora care sosesc în România pentru participarea la competiții sportive, respectiv evenimente culturale, artistice sau de divertisment, inclusiv a cetățenilor străini sau apatrizi, din țări aflate în zona roșie de risc epidemiologic, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în țară și participă doar la activități în cadrul competițiilor sau, după caz, evenimentelor menționate.

3) Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată:

-în zona roșie au intrat: Turcia, Muntenegru, Statele Unite ale Americii, Israel, Maroc, Puerto Rico, Costa Rica și Sint Maarten;
-în zona galbenă au intrat:
•din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Olanda, Malta, Kuweit și Panama;
•din zona verde, în urma creșterii incidenței: Estonia, Lituania, San Marino, Finlanda, Groenlanda, Mexic, Sri Lanka, Liban, Dominica, Bermuda și Saint Lucia;
-în zona verde au intrat: Luxemburg, Oman și Zimbabwe.

Începând de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce conțin un cod QR, transmite Guvernul României.

Tranzitarea frontierelor este posibilă și fără existența acestor certificate, dar cu respectarea normelor naționale de carantină din fiecare stat, mai transmite Guvernul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.