Lucian Morar şi Nuţu Fonta, război deschis în UNPR Maramureş

nutuLucian Morar şi Nuţu Fonta, război deschis în UNPR Maramureş

Numirea deputatului de Borşa, Nuţu Fonta, ca preşedinte al UNPR Maramureş a provocat un val de reacţii care nu va rămâne fără urmări. Deşi fostul preşedinte al filialei, Emil Ambruş, în prezent preşedinte executiv a declarat că acceptă decizia generalului Gabriel Oprea, preşedinte al UNPR la nivel naţional şi va conlucra cu deputatul Nuţu Fonta, noul şef al progresiştilor în Maramureş, primarul de Ulmeni, Lucian Morar este mult mai vehement şi declară război pe faţă noii conduceri impusă de centru. „Se pare că vom avea o întâlnire legată de ceea ce s-a întâmplat, pentru că toată lumea susţine că nu a vrut nicio numire, dar de fapt toţi au vrut. Sunt unii care au făcut presiuni la nivel politic şi acum nu mai recunosc. De ce sunt eu supărat de această schimbare? Fiindcă am ştiinţă de activitatea lui Emil Ambruş din ultimii ani, la nivelul UNPR Maramureş şi ştiu ce a făcut pentru partid. Iar ceea ce s-a întâmplat nu justifică numirea lui Nuţu Fonta în vârful partidului. Acesta zicea că nu are ştiinţă despre schimbare nici măcar după ce s-a întâmplat. Interesant că nici senatorul Ciprian Rogojan nu şi-a dorit funcţie, nici deputatul Nuţu Fonta, dar amândoi au primit o promovare. Acesta este motivul pentru care, odată aflată schimbarea care s-a produs în partid, m-am autosuspendat din funcţia de prim-vicepreşedinte pe care am avut-o în UNPR Maramureş. Nu am cum să-mi dau demisia, deocamdată, fiindcă ar însemna să îmi pierd funcţia de primar. Aştept însă să fiu dat afară, nu m-ar deranja în condiţiile date. Până nu se clarifică această situaţie o să mă duc până la capăt. Marea majoritate a membrilor de partid din Maramureş sunt nemulţumiţi de ceea ce s-a întâmplat şi aşteaptă să vadă ce va urma”. a declarat Lucian Morar, primarul oraşului Ulmeni.

Morar: „Aştept ca vicele de la nivel naţional, edilul de Baia Mare să clarifice situaţia, iar lui Fonta nu-i recunosc autoritatea”

Fostul prim-vicepreşedinte al UNPR Maramureş, în prezent autosuspendat din funcţie a declarat că aşteaptă ca factorii decizionali să clarifice problema. „Eu aştept ca vicepreşedintele de la naţional, edilul de Baia Mare să clarifice această problemă care afectează organizaţia. El spune că n-a fost implicat, senatorul şi deputatul că n-au vrut funcţii. Trebuie să ştim dacă asta şi-a dorit doar Cătălin (n.r. Cherecheş) sau şi-au dorit ei? Primarul susţine că nu el a determinat această schimbare, dar ceva e neclar aici. Unii au nevoie de funcţii de amorul artei, însă nu le place să muncească. Aşteaptă ca alţii să muncească pentru ei. Cum să-i recunosc autoritatea lui Nuţu Fonta atâta timp cât el susţine că nu-şi doreşte poziţia de preşedinte? Înţeleg mecanismele partidului, dar uneori pot să nu mai fiu de acord cu ele. Am fost în alegeri alături de altă echipă şi sunt singurul care am câştigat detaşat pentru UNPR.Am dreptul de a-mi exprima punctul de vedere, indiferent de alţii. Dacă toată lumea minte, eu nu mint. Aşa îmi pot aminti şi peste şase luni ce afirmaţii am făcut. Mai pot spune că din şase primari cât are UNPR, cel puţin patru sunt foarte supăraţi de ceea ce s-a întâmplat. Aşa e şi primarul din Botiza, care a fost la domnul Oprea, cu Emil Ambruş şi i-a spus că nu este corect ce s-a întâmplat. Şi vorbim de un primar care e în colegiul lui Fonta. Nu sunt de acord să fie Nuţu Fonta preşedinte al UNPR Maramureş şi alţii să muncească. Un partid nu-l poţi conduce din Bucureşti, nici din Borşa. Dacă nu se vor rezolva problemele, mă gândesc şi să plec din partid. Nu în timpul mandatului, dar am libertatea de a susţine pe altcineva, dacă nu-mi place conducerea actuală. Un cuvânt am şi eu în judeţul Maramureş. Vom vedea cât de mare sau de mic e cuvântul lui Lucian Morar, alături de cuvântul lui Emil Ambruş şi al tuturor celor supăraţi de aceste schimbări neaşteptate, oameni care au fost în partid la greu, când nimeni nu ne dădea şanse de reuşită”, a conchis, plin de supărare, primarul oraşului Ulmeni, Lucian Morar.

Nuţu Fonta: „Nu ştiu cine e Lucian Morar. N-am auzit de el!”

Deputatul de Borşa, Nuţu Fonta, noul preşedinte al UNPR Maramureş a fost contactat telefonic, pentru a i se acorda posibilitatea unui drept la replică. Declaraţia acestul a fost extrem de scurtă şi de dură: „Nu ştiu cine e Lucian Morar. N-am auzit de el. Prima oară când l-am cunoscut era într-o avansată stare de ebrietate, aşa că nu mă mir că nu mă recunoaşte. Şi răspunsul meu la toate afirmaţiile lui este acesta: Dacă el nu ştie cine-i Fonta, nici eu nu ştiu cine e primarul de Ulmeni”, a declarat preşedintele UNPR Maramureş, Nuţu Fonta.

Amalia Babici Man

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.