Lucrări de canalizare finalizate la Bârsana, în cadrul proiectului Reabilitarea Drumului Baia Sprie – Bârsana

conf bsb 3 martiePreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu împreună cu unitatea de implementare a proiectului „Reabilitarea Drumului Baia Sprie – Bârsana” au susţinut azi o conferinţă de presă pe tema prezentării stadiului lucrărilor aferente proiectului. Principalul subiect discutat a fost cel privind ultima lucrare rămasă de efectuat care se finalizează azi. Este vorba de o canalizare de 186 m în Bârsana. Lucrările s-au executat pe partea stângă a DJ 185 şi vizează canalizarea apelor pluviale colectate de pe tronsonul final al traseului de reabilitate şi deversarea acestora în râul Iza.

Tubul de canalizare, cu un diametru de 600 mm s-a îngropat la o adâncime care asigură o acoperire minimă de 1.00 m, iar pe lungimea acestuia s-au dispus trei cămine de vizitare. Racordarea şanţului carosabil prin intermediul căruia se preiau apele pluviale în canalizare se face printr-o cameră de cădere care se execută in situ la această oră. Preluarea apelor colectate de către emisarul râul Iza se face prin intermediul unui timpan de beton. Atât canalul, cât şi căminele, camera de cădere şi timpanul sunt amplasate în zona de siguranţă a drumului judeţean, adică pe proprietatea publică a judeţului, iar terenul afectat în timpul execuţiei s-a readus la starea iniţială.

„Aceste lucrări sunt în măsură să ajute pe proprietarii de terenuri din zona adiacentă drumului. Prin efectuarea canalizării se evită riscul de a fi inundate terenurile respective.” – apreciază preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu.

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.