Lucrarile de introducere a reţelelor de apă si canalizare in oraşul Cavnic vor fi finalizate la termenele asumate.

dezbatere - preluca noua 004Joi, 5 martie 2015, a avut loc la Instituţia Prefectului Judeţului Maramureş o întâlnire de lucru pe tema problemelor apărute in proiectului de introducere a reţelelor de apă si canalizare in oraşul Cavnic.

Lucrările la tronsonul de 3 kilometri (reţea de apă şi reţea de canal) din oraşul Cavnic ar fi trebuit să înceapă in luna august 2014 şi au avut termen de finalizare luna martie 2015. Insă lucrările la reţea nu au început nici până azi.

La întâlnirea convocată de prefectul judeţului, ing. Anton Rohian, au participat Alexandrina Bancoş, Mircea Mecea şi Cristian Cristea din conducerea SC Vital SA, Mihai Stefanescu – director executiv al societăţii ICIM Ploieşti (câştigătoarea licitaţiei de executare a proiectului) şi reprezentanţi ai firmelor de consultanta şi de proiectare.

Eu vreau să precizez de la bun început ca oraşul Cavnic este un punct extrem de important in acest judeţ si şansa lui de dezvoltare este turismul. Nu voi permite ca din fel de fel de motive si ambiţii investiţiile in Cavnic sa fie blocate, blocând astfel dezvoltarea zonei. Am vrut să se ştie asta de la începutul discuţiei. Iar acum, vreau sa va rog să lăsăm la o parte orgoliile si dacă mai avem putină responsabilitate să nu blocăm si să pierdem un proiect de aproape 40 de milioane de euro” a precizat prefectul Anton Rohian.

Noi, constructorul, ICIM Ploieşti, avem următoarea problemă: am primit autorizaţia de construcţie de la Consiliul Judeţean Maramureş pe tronsonul Cavnic abia in luna noiembrie 2014. Nu ştiu care a fost motivaţia… Că un studiu geo… care ar fi fost depus la documentaţie si despre care se spunea că ar fi fost făcut, de fapt nu era făcut. Eu spun că au fost nişte motive cel puţin subiective, in fine! De lucrare nu ne puteam apuca atunci, in prag de iarnă, asta e clar! Apoi, autorizaţia de spargere a fost dată abia ieri, 4 martie 2015, cu predare de amplasament pentru spargere” a spus Mihai Stefanescu director executiv ICIM Ploieşti.

Acesta a mai precizat faptul că nu a adus până la data de azi nici un utilaj şi nici materiale de construcţie in baza de lucru de la Cavnic deoarece nu aveau toate autorizaţiile eliberate.

Totodată directorul executiv ICIM Ploieşti a dat asigurări că lucrarea va fi finalizată in termenele asumate şi transmise autorităţilor şi beneficiarului lucrării, SC Vital SA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.