Lucrările pe DJ 187 Valea Ruscovei sunt preconizate să demareze în anul 2019

În urma unor imagini apărute pe rețelele de socializare și a discuțiilor iscate atât în Consiliul Județean, cât și în mediul public, pe tema DJ 187 Valea Ruscovei, șeful administrației județene, Gabriel Zetea a prezentat deschis și transparent întreaga situație, arătând că echipa de muncitori și șeful de echipă au fost sancționați în urma plombărilor defectuoase care au fost realizate zilele trecute pe Valea Ruscovei. În ceea ce privește reabilitarea acestui drum, există o finanțare de aproximativ 15 milioane de euro, pe PNDL2, lucrările fiind preconizate să demareze în primăvara anului 2019.

”Doresc să subliniez, încă o dată, faptul că instituția Consiliului Județean Maramureș este acționar la SC Drumuri și Poduri SA, dar nu este și administrator. Fiecare lucrare executată de Societatea de Drumuri este recepționată de către funcționarii Consiliului Județean Maramureș, iar execuțiile trebuie să respecte standardele de calitate și normativul legal, deoarece, în caz contrar, lucrările nu se decontează. În ceea ce privește faptele semnalate pe DJ 187, am cerut administratorului delegat pe drumurile județene, SC Drumuri și Poduri SA o informare, iar explicațiile primite au avut logică. Plombările pe Valea Ruscovei au început dinspre Leordina înspre Ruscova și apoi spre Repedea. Pentru a plomba o groapă se pune mai întâi piatră spartă și se împănează cu nisip. Peste acest amestec se pune emulsie și mixtură asfaltică. Echipa filmată de către un cetățean din zonă a avut la dispoziție toate aceste „ingrediente” pentru a face o lucrare decentă. La un moment dat, șeful echipei a lăsat oamenii nesupravegheați, plecând la o altă lucrare. Muncitorii și-au continuat treaba singuri, însă nu au corelat corect cantitățile de piatră cu cele de nisip. Mai aveau la dispoziție, pentru gropi, piatră fără nisip și s-au gândit să continue, folosind în loc de nisipul adecvat, pământ sau material antiderapant rămas în zonă, încă din iarnă. Pentru greșeala lor, conform informării transmise executivului Consiliului Județean de către SC Drumuri și Poduri, muncitorii și șeful de echipă au fost sancționați potrivit Codului Muncii, iar lucrările au fost ulterior refăcute, ținându-se cont de normativele în vigoare”, a declarat președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea.

Șeful administrației județene a făcut precizarea că, a purtat personal discuții cu primarii localităților de pe Valea Ruscovei, de la care a primit asigurări că vor monitoriza extrem de atent lucrările care se desfășoară în continuare, dar până în present, aceștia s-au declarat mulțumiți de calitatea execuției.

Drumul Județean 187 pe Valea Ruscovei beneficiază, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua, de o finanțare de aproape 15 milioane de euro pentru reabilitare. ”În anul 2018 vom finaliza licitația pentru identificarea unui constructor serios și proiectarea tehnică, iar în primăvara anului 2019, sper să putem semna ordinul de începere a lucrărilor, cu termen de execuție de maximum 24 de luni. DJ 187 pe Valea Ruscovei este unul dintre cele mai proaste drumuri județene din Maramureș, dar acest lucru nu este de acum, ci problemele există de zeci de ani. Pentru a avea un drum cu adevărat european de care să beneficieze locuitorii zonei, singura șansă este reabilitarea sa. Și eu am convingerea că, într-un timp relativ scurt, vom reuși să rezolvăm și această problemă spinoasă care trenează de prea mult timp în Maramureș”, a declarat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.