Lumea muzicii e în doliu. Un mare cântăreţ a încetat din viaţă / VIDEO

doliu-muzicaLumea muzicii e în doliu. Un mare artist a trecut în lumea celor drepţi după o grea luptă cu boala. Solistul si chitaristul american Dan Hicks, care a contribuit, in anii 1960, la configurarea stilului muzical psihedelic in San Francisco, a decedat, la varsta de 74 de ani, informeaza BBC.

Dan Hicks, care a fondat in anii 1970 formatia Dan Hicks and the Hot Licks, suferea de doi ani de cancer la gat si la ficat, a declarat sotia sa, Clare „CT” Hicks. „A fost un om pasionat de blues, unic si a facut mereu totul in stilul lui”, a precizat Clare „CT” Hicks. Dan Hicks a devenit celebru cu hituri precum „I Scare Myself” si „Canned Music”, care imbinau stilurile country, blues, jazz si swing.

„Toti cei care il iubesc stiu ca va continua sa traiasca mereu prin versurile, muzica si arta create. A muncit atat de mult pentru fiecare detaliu, toate detaliile sunt Dan pur”, a adaugat sotia artistului. Dan Hicks s-a nascut in Little Rock, statul Arkansas, intr-o familie de militari care s-a mutat in California cand el avea cinci ani. La inceput a fost tobosar, iar ulterior solist si chitarist, spune Antena 3.

sursa:stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.