LUNA SÂNGERIE. Sâmbătă are loc o ECLIPSĂ totală de lună, cea mai scurtă din acest secol LIVE VIDEO

luna_sangerieO eclipsă totală de Lună va avea loc sâmbătă şi va fi vizibilă doar de pe coastele Oceanului Pacific şi din Australia, dar, potrivit specialiştilor NASA, faza de totalitate a fenomenului astronomic va dura aproximativ cinci minute, ceea ce face ca eclipsa să fie cea mai scurtă din acest secol.

Eclipsa totală de Lună, care va da naştere fenomenului optic numit „Lună sângerie”, având în vedere culoarea discului satelitului Terrei, va avea loc sâmbătă, în intervalul 09.01 GMT (12.01, ora României) – 14.59 GMT (17.59, ora României). Eclipsa va fi vizibilă în regiunea Oceanului Pacific, pentru locuitorii din Australia, Japonia, China, Asia de Sud-Est şi coasta de vest a Americii, care vor putea observa cum Luna devine roşiatică, informează space.com.

Cei care doresc să vadă eclipsa o pot face pe site-ul Slooh, care va transmite evenimentul în direct, începând cu ora 13.00 (ora României).

Eclipsa de Lună de sâmbătă este a treia dintr-o serie de patru eclipse totale de Lună, numită Tetradă. Primele două eclipse au avut loc pe 15 aprilie şi 8 octombrie 2014, iar ultima va fi pe 28 septembrie 2015. Eclipsele din Tetradă au loc la aproximativ 6 luni distanţă una de alta, iar între ele sunt cinci nopţi de Lună plină. Luna Roșie va fi vizibilă din America de Nord, America de Sud, Asia şi unele regiuni ale Australiei.

Credincioşii consideră Luna Roşie un semn apocaliptic, care prevestește a doua venire a lui Iisus. „Soarele se va întuneca, iar Luna sângerie, înainte de ziua infiorătoare când se va întoarce Dumnezeu pe Pământ”, este citatul din Biblie. Astfel, credincioşii susţin că se vor întâmpla lucruri teribile în această zi.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.