Lunea Artelor. Expoziție personală de artă textilă semnată de Ioana Alexandra Sas

IOANA SASLunea Artelor din data de 11 mai o va avea ca protagonistă pe tânăra artistă băimăreană Ioana Alexandra Sas, care ne propune o expoziție de artă textilă. Vernisajul va avea loc de la ora 19, în foaierul Teatrului Municipal.

„Expresivitățile textile cu valențe tridimensionale au devenit o preocupare constantă a ultimilor ani. Cercetând problematica textilelor ambientale am inițiat proiecte care fac referire la aria designului și a obiectului multifuncțional, fără a renunța cu desăvârșire la elementele de natură artistică.

Urmărind evoluția artelor textile, doresc să cercetez posibilitățile de creație prin noi metode de prelucrare a materialului textil sau de expresie textilă. Mă interesează în mod special fenomenul transdisciplinar dintre domeniile artei și alte domenii (design, tehnologie, peisagistică, arhitectură etc.)

Abordând forme și tehnici clasice ale artei textile, militez pentru transpunerea prin materiale și utilizări contemporane, adaptate tehnologiei și necesitățile actuale.

Continuitatea dintre tradițional și inovativ reprezintă o altă cale de interferare a domeniilor, pe care îmi place să o includ în procesul personal de cercetare și experimentare practică.

Dincolo de plăcerea de a crea artă, există plăcerea de a crea experiență vizuală, confort și utilitate. Prin îmbinarea tehnicilor decorative cu tehnici plastice sau digitale, designul textil devine mai mult decât tapiserie și imprimeu și se dezvoltă sub diferite forme, de obiect textil, miniatură textilă sau textile monumentale”, mărturisește Ioana Alexandra Sas.

Tânăra artistă este absolventă a Liceului de Arte din Baia Mare (prmoția 2009), studiile de licență și masterat desăvârșindu-și-le la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, în 2012, respectiv 2014. Este membru stagiar al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Baia Mare. Are la activ 14 expoziții colective, precum și  participări la numeroase tabere și simpozioane de artă, la concursuri și olimpiade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.