Măceșele – beneficii extraordinare pentru sănătate! Țin departe bolile de ficat, colesterolul ridicat sau oboseala.

Măceșele sunt o sursă excelentă de vitamina C. Vitamina C tratează inflamația și îmbunătățește imunitatea. Aceasta previne scorbutul, o boală care poate provoca slăbiciune musculară, dureri articulare, erupții cutanate și pierderea dinților.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Vitamina C mai contribuie și la menținerea sănătății vaselor de sânge. Ajută corpul să absoarbă mai bine fierul, benefic pentru prevenirea anemiei și menținerea sănătății sângelui. Și da, vitamina C ajută la prevenirea și tratarea simptomelor de răceală și gripă.

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Ofertă de nerefuzat:Profită acum

Pe lângă vitamina C, măceșele mai conțin și alte vitamine și minerale: vitamina A, E, K, aproape toate vitaminele B, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, tiamina, riboflavina, niacina. Acestea au un efect foarte bun asupra tractului digestiv și elimină, în mod eficient, toxinele din corp. Măceșele conțin, de asemenea, flavonoide, care au efecte antioxidante.

Măceșele se culeg în lunile septembrie și octombrie. Este recomandat a fi culese în zilele secetoase, când soarele strălucește, deoarece în acele momente, măceșele au un conținut mai mare de vitamina C. După colectare, măceșele se usucă și se pot păstra într-un recipient din sticlă timp de un an.

Ceai de măceșe
Poți face ceai atât din fructe întregi, cât și din pudră de măceșe.

Dacă vrei să faci ceai din pudră de măceșe, trebuie să fierbi pudra și să strecori ceaiul înainte de servire. Vei obține un ceai roșu, cu un gust ușor acrișor.

Dacă bei ceai în mod regulat, poți sta departe de bolile de ficat, colesterol ridicat sau oboseală.

Ceaiul de măceșe este benefic și pentru persoanele cu diabet, boli ale tractului urinar sau menstruație abundentă.

Vin de măceșe
Din măceșe se poate face și vin.

Dacă vrei să prepari un astfel de vin, trebuie să speli bine măceșele, să le rupi codițele și să le pui într-un borcan mare de 5 litri. Ai nevoie de 1,5 kilograme de măceșe.

Fierbe apoi 2 kilograme de zahăr în 3 litri de apă. Lasă apa dulce să se răcească, apoi toarn-o printr-o bucată de tifon peste măceșele din borcan.

Acoperă gura borcanului cu o bucată de pergament și lasă-l la temperatura camerei timp de doua luni. Nu agita borcanul!

Când toate măceșele s-au așezat pe fundul borcanului, toarnă vinul în sticle și depozitează-l într-un loc răcoros.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.