Macovei, exclusă din PPE

1

Europarlamentarul Monica Macovei a schimbat grupul în Parlamentul European. Ea s-a înscris în Grupul Conservatorilor şi Reformiștilor (ECR) din Parlamentul European și urmează să fie făcut anunțul oficial în plenul PE. Motivul este simplu: conform unor surse de la Bruxelles, Macovei a fost dată afară din grupul PPE, așa că s-a reorientat. Ea a dat și un comunicat de presă, prin care spune că plecarea a fost din proprie inițiativă.

“Am avut o colaborare bună, cu beneficii de ambele părți, și am reprezentat cu succes până acum Grupul Popularilor Europeni. Drumul pe care pornesc acum, alături de Grupul Conservatorilor și Reformiștilor din Parlamentul European, este clădit pe valorile pro-europene și transatlantice, pe respect și tratament echitabil pentru toate statele membre UE, pe reformarea instituțiilor din România și din alte state membre, precum și reformarea instituțiilor europene pentru a reduce cheltuielile din banii publici, pe eliminarea corupției și birocrației, pe transparență acasă și în instituțiile europene”, a declarat Monica Macovei.

“Vreau ca România sa rămână în UE, iar Uniunea Europena să fie puternică și unită, să aibă o politică de securitate care să ne protejeze și pe noi, românii, și pe tările din fostul bloc comunist. Nu este întâmplător că mă alătur unui partid european și unui grup politic din Parlamentul European din care face parte și partidul din Polonia care a dat recent președintele Poloniei și Guvernul. Avem în comun lupta împotriva dictaturii comuniste, iar românii nu mai vor în dictatură. Foarte important, am luat aceasta decizie pentru a contribui la întărirea democrației în țara noastră, la întărirea rolului României în Uniune și la securitatea și independența României în contextul tendințelor de control și expansiune ale Federației Ruse”, a mai spus Monica Macovei, potrivit stiripesurse.ro.

Demersul Monicăi Macovei este completat de depunerea recentă a cererii de adeziune a Partidului M10 la Alianţa Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (AECR). Un sondaj intern a arătat că peste 70% din membrii Partidului M10 doresc afilierea la partidul european Alianța Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni, alături de partidul Conservator din Marea Britanie, condus astăzi de David Cameron și în trecut de Margaret Thatcher, alături de partide reformiste din Polonia, Cehia, Letonia, Lituania sau Croația și alte partide al căror scop este reformarea reală, întărirea puterii acestor țări în Uniunea Europeană și independența fermă față de Rusia.

“Este începutul unei noi perioade politice, în care mă implic cu seriozitate și dăruire. Am regăsit in Grupul ECR valorile și principiile pe care le susțin și eu și îmi doresc să obținem rezultate rapide și notabile. Economia de piață, comerțul și concurența libere și corecte, un stat minimal, servicii publice eficiente, eliminarea risipei și a birocrației, accentul pus pe libertatea persoanei, o relație transatlantică prioritară, sprijinirea democrațiilor tinere din întreaga Europă sunt câteva din valorile pe care le susțin și pe care și le-a asumat Grupul ECR”, a declarat Monica Macovei.

Monica Macovei a precizat că a colaborat bine cu europarlamentarii Grupului Partidului Popular European (PPE), în interiorul PPE, și speră să continue această colaborare în cadrul Parlamentului European pe proiecte în favoarea cetățenilor români si europeni.

“Partidul M10, un partid tânăr și fără legături cu clasa politică anchilozată și coruptă, se regăsește, de asemenea, în principiile pe care a fost clădită Alianţa Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (AECR) și pe care a fost înființat Grupul ECR, la rândul lor structuri politice tinere. Este o continuare a activității mele împortiva corupției și a birocrației, pentru o justiție rapidă și egală pentru toți, pentru confiscarea averilor nejustificate (practicată de mult timp în Marea Britanie) și împotriva reîmpărțirii Europei cu o carioca aflată în mâna rușilor”, a mai declarat Monica Macovei.

Grupul Conservatorilor şi Reformiștilor (ECR) din Parlamentul European a fost constituit în 2009, promovând reforma instituțiilor europene și a Uniunii Europene în ansamblu. ECR numără în prezent 72 deputați din 15 state UE, fiind al treilea cel mai mare grup din Parlamentul European.

Alianţa Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (AECR) reuneşte partidele care respectă şi promovează libertatea individuală, impozitele mici, moneda stabilă, liberul schimb, o concurenţă transparentă, suveranitatea naţională, democraţia parlamentară, statul de drept și proprietatea privată.

AECR reunește partide politice din 17 țări.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.