Magazinul Profi din cartierul Ferneziu nu se demolează. Ce are de gând Administraţia Publică Locală să facă acolo

Încă de la deschiderea lui, magazinul profi din Cartierul Ferneziu a iscat vii dispute. Lipsa documentelor care să-l pună în legalitate, respectiv autorizaţia de construcţie, i-au determinat pe  o parte dintre consilierii locali băimăreni să ceară vehement demolarea lui şi chiar a fost emisă o decizie în acest sens.

Într-o conferinţă de presă organizată miercuri, 21 iunie, Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare a explicat ce se va întâmpla în cel mai scurt timp cu acest magazin care are o adresabilitate foarte mare în zonă.

„Magazinul Profi din Ferneziu dar și imobilele de pe Valea Usturoiului care nu respectă normele de construcție vor fi aduse în patrimoniul municipiului Baia Mare

Binele municipiului Baia Mare se poate extrage din lege. Astfel, legea ne permite să aducem în patrimoniul municipiului Baia Mare clădirile care nu sunt construite legal, care nu beneficiază de toate avizele necesare. Cum este cazul, de exemplu, al magazinului Profi din cartierul Ferneziu. Colegii mei au decis în trecut să demoleze acest magazin doar că nu știu care au fost considerentele care au stat la baza deciziei privind ordinea demolării imobilelor din municipiul Baia Mare. La Șoricelul de ce nu au demolat nimic, unde din punctul meu de vedere este un adevărat dezastru ecologic?”, a precizat Cătălin Cherecheş.

Edilul a precizat că nu va ceda în faţa şantajelor şi că va aplica legea pentru ca cetăţenii oraşului Baia Mare să fie cei care au de câştigat.

„Voi aplica de fiecare dată varianta corectă și legală, în folosul municipiului Baia Mare și restul sunt povești care nu au făcut altceva decât să șantajeze. Nu sunt un om care să negociez mofturile pe care le au unii, ci sunt un om care acționează pentru binele municipiului Baia Mare”, a mai spus Cherecheş.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.