Maghiarii din Maramureș au o nouă reprezentare în Parlament și în guvernul de la București

Senatorul Turos Lóránd și deputatul Nagy Szabolcs, parlamentarii UDMR de Satu Mare,  au preluat sarcina reprezentării comunității maghiare din Maramureș în Parlament pentru următorii patru ani, după ce fostul deputat UDMR, Apjok Norbert, a fost exclus din Uniune și din grupul Parlamentar, printr-o decizie a Consiliului Permanent. Anunțul noii reprezentări a fost făcut vineri după-amiază, în cadrul unei întâlniri ce avut loc la Baia Mare cu liderii locali ai Uniunii din județ. La întrunire a fost prezent și secretarul general adjunct al Guvernului, Zahoranszki Istvan (din Sighetul Marmației) care, de asemenea, și-a asumat reprezentarea intereselor comunității maghiare maramureșene, în structurile centrale ale Guvernului.

”Voi reprezenta în parlamentul României și organizația teritorială Baia Mare, deoarece nu îi putem lăsa pe maghiarii din Maramureș fără reprezentare parlamentară.  Onorând invitația organizației locale și naționale a UDMR, voi reprezenta la București interesele comunității maghiare de aici, iar colegul meu, senatorul Turos Lóránd, pe cele ale comunității din Maramureșul istoric. Onorez cu bucurie această invitație, deoarece am multe legături profesionale și personale cu această zonă” a declarat deputatul UDMR de Satu Mare, Nagy Szabolcs în cadrul întâlnirii. El a subliniat și rolul important al primarilor și consilierilor locali ai UDMR din județul Maramureș, cu care va dezvolta un parteneriat strâns de colaborare, pentru ca angajamentele asumate de aceștia în campania electorală să se concretizeze în cât mai multe proiecte de dezvoltare și investiții finalizate până la sfârșitul mandatului. ”Vom încerca să compensăm și absența reprezentării UDMR din Consiliul Județean, suntem aici nu doar pentru a ajuta activitatea aleșilor locali ai Uniunii dar și să asigurăm o reprezentare pentru fiecare maghiar din Maramureș, suntem aici pentru a fi partenerii de sprijin ai comunității maghiare” , a declarat deputatul UDMR.

Senatorul Turos Lóránd a reiterat în intervenția sa faptul că ”Fiecare maghiar contează” nu este un simplu slogan al Uniunii, ci un deziderat care îi ghidează pe politicienii Uniunii în activitatea de zi cu zi, iar interesul major în acest moment este ca fiecare maghiar din județ să beneficieze de o reprezentare eficientă la nivel central și local”. 

Gazdele conferinței de presă, președinții interimari ai organizațiilor teritoriale din județ, Székely István și Horváth Anna au vorbit despre alegerile interne și reformele care vor avea loc, fără excepție, în toate filialele locale ale Uniunii din Maramureș, pe parcursul următoarelor luni. În acest context, noile foruri de conducere locale vor fi alese  cu participare directă la urne a tuturor membrilor comunității maghiare, care vor dori să își exprime opțiunea în acest sens. ”Ne dorim o restabilire a încrederii electoratului maghiar în acest județ, încredere fără de care nu se poate asigura o reprezentare politică echitabilă și corectă a comunității”, a declarat Székely István, adăugând că decizia de organiza o astfel de consultare largă este precedată de o serie de decizii mai puțin bune care au fost luate în ultimii ani în rândul organizației teritoriale a UDMR. Președintele interimar a subliniat totodată și importanța implicării organizațiilor civile în procesul decizional și în forurile de decizie locale ale UDMR. ”Implicarea, participarea activă a organizațiilor civile este extrem de importantă pentru noi, deoarece ne confruntăm – la nivel de comunitate – cu o serie de probleme care necesită o abordare mai complexă, nu doar politică, prin urmare este importantă pentru noi opinia și profesionalismul Organizațiilor Civile, la fel cum nu putem ignora nici rolul important al bisericilor istorice maghiare în organizarea societății. Într-un astfel de context interetnic nu ne putem permite să nu avem reprezentanți din toate domeniile majore ale vieții sociale” , a conchis Székely.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.