Mai multe persoane bănuite că ar fi procurat cannabis din Spania pe care l-ar fi vândut în Iași

Mai multe persoane bănuite că ar fi procurat cannabis din Spania pe care l-ar fi vândut în Iași au fost depistate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi și procurorii Direcției de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – S.T. Iași.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi și procurorii  Direcției de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism cercetează mai multe persoane bănuite de trafic de droguri de risc.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că 10 persoane, constituite într-un grup infracţional organizat, în perioada februarie 2014 şi până în prezent, ar fi procurat  cannabis, din Spania, pe care l-ar fi comercializat pe raza municipiului Iaşi.

La data de 3 iulie a.c. unul dintre cei în cauză a fost surprins în flagrant, pe raza localităţii localitatea Budăi, județul Iaşi, în timp ce transporta 1.238,3 grame de  cannabis, destinat comercializării.

În data de 15 iulie, au fost efectuate trei percheziţii la locuinţele a trei persoane.  De asemenea, 10 persoane care au legătură cu cauza au fost conduse pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași.

În cauză a fost luată măsura preventivă a reţinerii faţă de 4 persoane, iar Tribunalul Iaşi a dispus arestarea preventivă a cestora pentru 30 de zile. Cu privire la alte 4 persoane a fost luată măsura controlului judiciar.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale – I.G.P.R..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.