Majoritatea românilor doresc reintroducerea STAGIULUI MILITAR! Tu ce părere ai despre acest lucru?

Majoritatea românilor sprijină inițiativa introducerii stagiului militar pe bază de voluntariat, ar susține orice acțiune a armatei române în eventualitatea unui război și percep SUA drept principalul sprijin în cazul unei agresiuni, relevă un sondaj realizat de Inscop.

În egală măsură, trebuie remarcat că puțin peste jumătate dintre cei intervievați se declară îngrijorați de posibilitatea unor atentate teroriste care să afecteze România, potrivit Barometrului INSCOP-ADEVĂRUL remis joi AGERPRES.

79,4% dintre români au o părere bună despre inițiativa introducerii stagiului militar pe bază de voluntariat, 15,1% o părere proastă, 55,8% dintre ei percep pozitiv măsura SUA de a trimite soldați și armament greu la granița NATO (inclusiv în România), 28,4% percep negativ această măsură, în timp ce 15,8% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

Potrivit sondajului, 66,8% dintre respondenți declară că, în cazul implicării României într-un conflict militar, ar susține orice acțiune a armatei, 21,2% nu ar face acest lucru, iar 11,9% dintre cei chestionați nu știu sau nu răspund.

De asemenea, 64,6% dintre persoanele intervievate consideră că, în cazul în care un stat membru NATO e atacat, România trebuie să ajute acea țară prin toate mijloacele civile și militare, 20,3% nu sunt de acord cu acest lucru, în timp ce 15,1% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

La o întrebare deschisă, 54,5% dintre români indică spontan SUA drept statul care ne-ar ajuta sigur într-un eventual conflict militar, 13,8% Germania, 7,1% Franța, 2,4% Anglia, 2,9% alte state din NATO, 1,7% alte state non membre NATO. 4,5% dintre români consideră că niciun stat nu ar ajuta cu adevărat România în timpul unui conflict militar, în timp ce procentul nonrăspunsurilor este de 13%, indică cercetarea Inscop.

79,6% dintre respondenți au auzit despre atentatele recente ale Statului Islamic din Tunisia, Siria și Franța, în timp ce 17,5% nu au auzit despre aceste evenimente.

Sondajul relevă că 52,8% dintre români se declară îngrijorați sau foarte îngrijorați că atentate teroriste ar putea avea loc și în România, iar 43,3% se declară puțin sau deloc îngrijorați de această perspectivă.

„Barometrul INSCOP — ADEVARUL despre România” a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul în perioada 9 — 14 iulie 2015. Volumul eșantionului a fost de 1.075 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

9 COMENTARII

  1. eu am trecut prin perioada cand armata era obligatorie .anii 83 –=-84 dar sincer va spun si celor tineri si celor de varsta mea ca desi am prins si 10 luni la canalul DUNAREA MAREA NEAGRA DACA AR FI POSIBIL M-AS DUCE INCA O DATA LA INCORPORARE SI M-AS INROLA PENTRU CA AM AVUT NUMAI BINE SI FOARTE BINE LA TRAGERILE CU AKM 47 ag 7 si P.S L

  2. eu am trecut prin perioada cand armata era obligatorie .anii 83 –=-84 dar sincer va spun si celor tineri si celor de varsta mea ca desi am prins si 10 luni la canalul DUNAREA MAREA NEAGRA DACA AR FI POSIBIL M-AS DUCE INCA O DATA LA INCORPORARE SI M-AS INROLA PENTRU CA AM AVUT NUMAI BINE SI FOARTE BINE LA TRAGERILE CU AKM 47 ag 7 si P.S L

  3. eu am prins perioada cand armata era obligatorie.dar si acum mi-as dori sa mai trec prin acea perioada desi am fost 10 luni la o unitate operativa iar ultimele luni lA munca CANALUL DUNAREA MAREA NEAGRA si am asistat cand nea nicu ceausescu pe data de 26 MAI 1984 atrecut cu vaporasul prin canal in amonte de podul de la AGIGEA

  4. Parerea mea, daca tot am fost intrebati, este ca ar fi corect „Majoritatea românilor DORESTE reintroducerea stagiului militar!”

  5. Nu créé n à est sondaj!.Créé INSA ça primii voluntari voir fi :Sida,Dorin Cocos,Cosma junior de laa Prahova,fioul lui Prigoana,sefii clanurilor tiganesti,copii de parlamentari,ai miliardarlor,etc.Un concluzie este plina tara de patrioti.

  6. Da sunt de acord cu STAGIULUI MILITAR macar 6 luni fiecare barbat apt trebuie sa stie sa manuiasca o arma

  7. Ala Nui bărbat care nu face armata an caz de război ce face prinde matura ca nici aia no ști so manuiasca

  8. Va sti sa tina O arma an mana cu care va muri fara nici o vina …ca eroi nostri (sa le fie pacatele ertate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.