Mănăstirea Pietroasa, colțul de Rai din Borșa

Iarna aduce peisaje de vis în Borșa. Turiștii asediază stațiunea pentru a practica sporturi de iarnă. Dar, printre momente de distracție, vizitatorii au posibilitatea și să se reculeagă.
În salba frumoaselor și vestitelor mănăstiri maramureșene se înscrie Schitul Pietroasa din orașul Borșa. Situat într-un mirific cadru natural, la poalele Pietrosului din Munții Rodnei, Schitul cu hramul ”Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul”, sărbătoare în calendar la data de 29 august, este deopotrivă locaș de închinăciune și de rugăciune pentru credincioși și pelerini, dar și popas duhovnicesc pentru turiștii aflați în trecere prin zonă.
La 26 octombrie 2007, a fost pusă piatra de temelie a Schitului de către ÎPS Iustinian Chira, Arhiepiscopul Maramureșului și Sătmarului, înconjurat de un sobor de preoți și credincioși. Complexul monahal cuprinde corpul de chilii cu două nivele, două ateliere (unul de pictură și unul de croitorie) și o păstrăvărie. Biserica de lemn concepută în stil maramureșan se află în construcție. Obștea Schitului număra la un moment dat 9 viețuitoare povățuite de părintele duhovnic Ieromonah Ambrozie Piticari și maica Stareță monahia Ioanichia Timiș. Acum s-a ajuns la 14 măicuțe.
„E zăpadă la noi, decorul e minunat. Mai vin și turiști, dar mai puțini iarna. Cei care vin sunt foarte încântați, și de mănăstire, și de peisaje. Parcă sunt rupte din Rai. Noi ne pregătim duhovnicește pentru Postul Paștelui. În fiecare zi se slujește Utrenia și Liturghia de la ora 7 la 10 și Vecernia de la 17 la 18,30. Duminica, e Sfânta Liturghie de la 8,30 la 12. În fiecare primă duminică din lună, e Maslu, de la ora 14.”, ne-a spus maica stareță Ioanichia Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.