MApN face recrutări. Ce unităţi sunt vizate?

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că a scos la concurs 21 de locuri pentru formarea subofiţerilor. Este vorba despre cursul de formare a subofiţerilor în activitate – arma Informaţii pentru apărare, specialitatea Informaţii militare (anul şcolar 2020-2021).
Astfel, potrivit unui anunţ oficial, pot candida SGP (soldaţi/gradaţi profesionişti) fie în activitate, cât şi civili, dar şi din structurile de informaţii ale MApN. Este vorba de 5 locuri repartizate în unităţi militare ale Statului Major al Forţelor Terestre pentru care pot candida şi militari, dar şi civili. Apoi mai sunt 16 locuri pentru structurile de informaţii ale MApN, repartizate în unităţi militare din Bucureşti (8), Piteşti (6) şi Oradea (2) care pot fi acceste exclusiv de militari. Vârsta maximă a candidaţilor este de cel mult 45 de ani împliniţi, la data acordării gradului şi numirii în funcţie la finalizarea cursului de formare care durează 5 luni şi se desfăşoară la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”   Candidaţii se pot înscrie până pe 22 ianurie a birourile informare-recrutare din cadrul centrelor militare zonale, judeţene sau de sector. Între 25 şi 29 ianuarie se realizează selecţia aptitudinală a candidaţilor înscrişi (evaluare psihologică, evaluarea capacităţii motrice şi interviul de evaluare finală), iar cei declaraţi „Admis” vor trece prin testarea medicală.    Apoi, candidaţii declaraţi „Apt” la examinarea medicală vor avea cel mult  două săptămâni pentru întocmirea dosarelor. În fine, în intervalul 22-26 februarie se va realiza ierarhizarea candidaţilor, iar cursurile efective sunt demarate la începutul lunii martie.
Conform unor surse militare, la fel ca în cazul operatorilor de la Forţele pentru Operaţii Speciale, solda subofiţerilor de Informaţii Militare nu este de neglijat. Astfel, aceasta s-ar ridica la aproximativ 3.212 lei net. Mai mult, în misiunile în teatrele de operaţii externe subofiţerii de elită de la Informaţii Militare primesc o recompensă materială apreciabilă, oarecum proporţională cu riscurile la care se expun într-un teatru de operaţii precum Afganistan, de exemplu. Pe perioada executării misiunii acesţia primesc soldă dublă, dar şi o diurnă de aproximativ 70 de euro pe zi. Asta înseamnă un total de peste 6.000 de lei şi peste 2.000 de euro lunar, pe perioada de serviciu în teatrele de operaţii externe.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.