MARAMURES: 13 utilaje au acționat pe sectoarele de drumuri naționale

Pe sectoarele de drumuri naționale au intervenit 13 utilaje S-a împrăștiat material antiderapant, pentru a preveni formarea poleiului, în cantitate de 35 tone, în zonele de munte (Pasul Gutâi, nouă tone, Dealul Huta, două tone, Dealul Huta o tonă, Dealul Hera, șase tone, Dealul Ștefăniței și DN 18, Vișeu de Sus, 12 tone, Pasul Prislop, o tonă, Dealul Pietriș, Dealul Măgoaja și Rohia, patru tone). Circulația rutieră se desfășoară pe sectoarele de drumuri naționale din județ în condiții de iarnă. Nu sunt semnalate probleme în trafic. Pentru astăzi prognoza meteorologică prevede că vremea se va încălzi față de intervalul precedent. Cerul va fi temporar noros. Pe arii relativ extinse, în cursul serii și al nopții vor cădea precipitații sub formă de ploaie. La munte precipitațiile vor fi mixte. Vor fi condiții pentru formarea poleiului. Vântul va prezenta intensificări în zona montană înaltă, unde va viscoli și spulbera zăpada. Temperaturile vor avea valori maxime cuprinse între 5 și 8 grade Celsius, iar minimele vor avea valoarea între 0 grade Celsius și 4 grade Celsius. Vremea se încălzește în perioada următoare. Precipitațile vor fi sub formă de ploaie. Sâmbătă spre duminică, în zona de munte, precipitațiile vor fi predominant sub formă de ninsoare. Începând de duminică vremea se răcește și va ninge pe arii extinse.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost variabile. Nu au fost înregistrate probleme. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se desfășoară în condiții de siguranță. La majoritatea stațiilor hidrotehnice din județ a fost semnalată, în această dimineață, brumă.

Conducătorii de autovehicule pot solicita informații despre starea de practicabilitate a rețelei de drumuri rutiere sau anunța dacă întâmpină probleme în trafic la Secția de Drumuri Naționale Baia Mare, telefon 0262 212138, respectiv S.C. Drumuri și Poduri S.A. Maramureș, telefon 0262 213144.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.