MARAMURES: 65 de persoane fizice şi juridice verificate de poliţiştii serviciului de investigare a criminalităţii economice

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite care se comit în domeniul comerţului. În două zile au fost verificate 65 de persoane fizice şi juridice.

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au intensificat în această perioadă controalele  la societăţi comerciale şi persoane fizice care desfăşoară

activităţi de comerţ, astfel încât populaţia să fie protejată împotriva unor activităţi ilicite. În perioada 12 – 13 decembrie poliţiştii au verificat 41 de societăţi comerciale şi 24 persoane fizice şi cinci autovehicule, pe raza municipiilor Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei. Poliţiştii au urmărit descoperirea şi combaterea comerţului cu mărfuri contrafăcute, produse alimentare, legume fructe, alcool şi ţigări.

În urma verificărilor efectuate au fost aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe pentru abateri de la prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Valoarea amenzilor aplicate a fost de peste 42 000 de lei.

De asemenea, au fost indisponibilizate în vederea confiscării produse alimentare expirate, mai multe kg de carne ce urma a fi comercializată ilegal precum şi 3.900 lei în numerar.

Totodată, poliţiştii au întocmit un dosar penal şi sub coordonarea procurorului de caz, efectuează activităţi specifice în vederea administrării probatoriului şi tragerii la răspundere a persoanelor implicate în comiterea infracţiunii de contrabanda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.