MARAMURES: Acțiune pe linia criminalității economice           

În perioada 9-14 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pe raza de competență în vederea prevenirii și  combaterii faptelor ilicite săvârșite pe domeniul evaziunii fiscale, contrabandei cu țigarete, migrație ilegală și pentru protejarea populației împotriva unor acte de comerț ilicit.

Polițiștii specializați în domeniu au verificat 27 de societăți comerciale și 12 persoane fizice, fiind constatate două infracțiuni la Legea nr. 227 din 2015 privind Codul Fiscal, respectiv producerea și comercializarea de alcool și băuturi alcoolice. Cu ocazia activităților desfășurate a fost indisponibilizată cantitatea de 41 litri băutură alcoolică, în valoare de 2.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat șase sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 28 din 1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, ale Legii nr. 227 din 2015 privind Codul Fiscal și pe linia H.G. nr. 1267 din 2010 privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licențelor și brevetelor de turism. Totodată, au fost confiscate 141 pachete de țigarete, 3.227 de lei și a fost dispusă măsura complementară de suspendare a activității unei societăți comerciale, pentru lipsa aparatului fiscal, până la remedierea deficiențelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.