MARAMURES: Acţiuni pentru combaterea contrabandei cu ţigări

Prevenirea și combaterea infracționalității comise în domeniul traficului și comerțului cu țigarete și produse din tutun, în vederea diminuării impactului asupra bugetului de stat și a concurențialității mediului de afaceri reprezintă un domeniu prioritar pentru toate structurile Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş.

Astfel că, în acţiunile derulate pe această linie, sunt implicaţi atât poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice, cât şi cei rutieri, de ordine publică sau cei de la Biroul Poliţie Transporturi Maramureş.

În acest week-end, activităţile derulate de poliţişti pentru prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ ilicit cu ţigarete provenite din contrabandă, au avut ca rezultat constatarea a patru infracţiuni de contrabandă şi confiscarea a 3460 ţigarete.

Ofiţerii Biroului de Combatere a Contrabandei au verificat patru societăţi comerciale şi cinci persoane fizice, în cadrul unei acţiuni derulată vineri, 9 iunie. Poliţiştii au întocmit două dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi au indisponibilizat 78 pachete cu ţigări provenite din activităţi infracţionale.

oliţiştii băimăreni de ordine publică, au depistat în incinta pieţei Izvoarele din municipiu, o femeie în vârstă de 33 ani care avea asupra sa 35 pachete cu ţigări netimbrate în România pe care intenţiona să le comercializeze ilegal. Şi în acest caz a fost întocmit dosar penal.

Alte două persoane cu preocupări ilicite au fost depistate vineri de poliţiştii de la transporturi, în trenul de călători care circula pe ruta Crăciuneşti – Sighetu Marmaţiei.  Acestea aveau ascunse sub bancheta compartimentului de tren 60 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

În toate cazurile poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării tuturor persoanelor participante la activitatea infracţională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.