MARAMURES: ARESTAȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISC

La data de 2 iunie 2024, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureș, au documentat activitatea infracțională a două persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada aprilie – iunie 2024, cei în cauză ar fi înființat și întreținut o cultură de canabis într-un apartament închiriat în acest scop. În locuință, alături de cele 10 plante aflate în diferite stadii de dezvoltare și având o greutate de peste 5 kilograme masă verde, au fost descoperite și ridicate componentele unei instalații de întreținere a culturii, precum și alte mijloace de probă.

 În sarcina unuia dintre bărbați s-a reținut și faptul că, pe parcursul anului 2023, ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de drog de risc (canabis) către consumatori din județul Maramureș.

 Precizăm că unul dintre aceștia a fost trimis în judecată, în anul 2023, de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureș, pentru săvârșirea unor infracțiuni similare.

La data de 2 iunie 2024, în urma depistării în flagrant delict, într-un imobil din orașul Baia Sprie, în timp ce îngrijeau mai multe plante de canabis, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reținerea acestora.

În cursul zilei de ieri, 3 iunie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Maramureș a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

 Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Baia Sprie, Serviciului Ordine Publică – Grupa Canină și Serviciului Criminalistic din cadrul I.P.J. Maramureș.

 Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.