Maramures: Circulație rutieră în condiții de iarnă

Vremea a fost rece pentru această perioadă, geroasă dimineața și noaptea. Cerul a fost variabil, mai mult senin noaptea. Vântul a suflat în general slab.  Temperaturile maxime, în cursul zilei au avut valori cuprinse între -2 grade Celsius, în Baia Mare și 2 grade Celsius  Sighetu Marmației, Ocna Șugatag). Izolat, în zonele joase s-a semnalat ceață. La această oră, valorile temperaturii aerului indică -16 grade Celsius la Târgu Lăpuș, -14 grade Celsius la Sighetu Marmației și Petrova, -11 grade Celsius în Baia Sprie, -10 grade Celsius la Cavnic, Ocna Șugatag și Baia Mare, -9 grade Celsius la Borșa, -8 grade Celsius la Dragomirești, Săliștea de Sus, Șomcuta Mare și Vișeu de Sus, -7 grade Celsius la Seini. Rețeaua de drumuri naționale din județ este practicabilă. Pe sectoarele de drumuri naționale se circulă în condiții de iarnă. Cerul este senin pe toate sectoarele de drumuri naționale. Vizibilitatea în trafic este bună. Carosabilul este curat și uscat pe majoritatea sectoarelor de drumuri naționale. Zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm se găsește depusă pe carosabil în Pasul Prislop, între km 160 și km 180. S-a intervenit cu 12 utilaje și s-au împrăștiat 13,5 tone de material antiderapant pentru prevenirea și combaterea poleiului. Stratul de zăpadă măsura 50 cm la Vf. Iezer, 25 cm la Cavnic, 23 cm la Băiuț, 14 cm în Baia Borșa, 11 cm la Târgu Lăpuș, 9 cm la Ocna Șugatag, 6 cm în Baia Mare, 5 cm la Sighetu Marmației.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost ușor variabile. Pe majoritatea cursurilor de apă din județ rămân instalate fenomenele de iarnă.  Nu au fost semnalate probleme pe cursurile de apă din județ. Gheața este prezentă pe malurile râurilor Tisa, Vișeu, Cisla, Vaser, Ruscova, Iza, Botiza, Boicu, Mara, Cosău, Săsar, Sălaj, Bîrsău, Lăpuș, Suciu, Cavnic, Săsar și Firiza. Temperaturile scăzute, din ultima perioadă, au menținut formarea unui pod de gheață întrerupt pe râul Mara. Poduri de gheață cu ochiuri sunt pe cursul râurilor Nistru și Cavnic. Curg sloiuri de gheață pe cursurile râurilor Vișeu, Mara, Lăpuș și Someș. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se desfășoară în conformitate cu regulamentul de exploatare, în condiții de siguranță.

Pentru astăzi, prognoza meteorologică prevede că vremea se va încălzi față de zilele precedente. Cerul va fi variabil, temporar noros noaptea. Vântul va sufla slab, la moderat, cu intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între 3 grade Celsius și 7 grade Celsius. Cele minime vor fi cuprinse între -2 grade Celsius și 1 grad Celsius. Izolat vor fi condiții de ceață.

De mâine, 6 martie a.c., vremea se încălzește, iar cerul va fi mai mult noros. Va ploua pe arii extinse. La munte precipitațiile vor fi mixte. Izolat vor fi condiții de polei. Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între 6 și 9 grade Celsius, iar cele minime între 1 grad Celsius și 4 grade Celsius. Izolat, cantitățile de apă vor fi însemnate.

Conducătorii de autovehicule pot solicita informații despre starea de practicabilitate a rețelei de drumuri rutiere sau anunța dacă întâmpină probleme în trafic la Secția de Drumuri Naționale Baia Mare, telefon 0262 212138, respectiv S.C. Drumuri și Poduri S.A. Maramureș, telefon 0262 213144.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.