MARAMURES: Circulație rutieră în condiții de iarnă. Vezi starea drumurilor -22.12.2018

Vremea a fost apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros.Local si izolat s-au semnalat precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 2.4 l/mp, la Baraj Firiza. Vantul a suflat slab la moderat cu intensificari in zona montana inalta de pana la 43 km/h la Vf.Iezer. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 0 grade la Targu Lapus si 2 grade la Sighetu Marmatiei, Ocna Sugatag. In zona montana inalta s-a semnalat ceata.

Sstratul de zapada masura aseara pana la 40 cm, la Baraj Firiza.

La primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre -1 grad la Targu Lapus, Borsa si Baia Sprie, 0 grade la Petrova, 1 grad la Viseu de Sus, Seini, Somcuta Mare si 2 grade la Ocna Sugatag, Sighetu Marmatiei si Baia Mare.

Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este umed. Pe DN 18, in Pasul Prislop se gaseste depus un strat de zapada framanttata, intre km 165 si km 180, care masoara pana la 1 cm. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu 14 utilaje si au imprastiat 63,5 tone sare. Vizibilitatea este buna in trafic. Ninge in Pasul Gutai, in Pasul Prislop, pe Dealul Pietris, si sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare in rest.

Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: 0 grade la Targu Lapus, Borsa, Petrova si Cavnic, 1 grad in Baia Mare, Ocna Sugatag, Sighetu Marmatiei, Seini, Somcuta Mare, Viseu de Sus.

Stratul de zapada masura: 45 cm la Baiut, 42 cm la Cavnic, 41 cm in Baia Sprie, 38 cm la Firiza, 33 cm la Coroieni, 25 cm la Targu Lapus, 23 cm la Ocna Sugatag, 22 cm la Sighetu Marmariei, 21 cm la Vf. Iezer, 18 cm in Baia Mare.

Nivelurile si debitele cursurilor de apa din judet au fost usor variabile. Gheata este prezenta la malurile raurilor Iza, Botiza, Cosau, Lapus, Suciu de Sus si Firiza. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta, conform regulamentului.

Vremea va fi astazi inchisa si se va incalzi. Pe arii extinse vor cadea precipitatii predominant sub forma de ploaie. La munte precipitatiile vor fi mixte, iar la peste 1500 m va ninge si se va depune un strat nou de zapada. La inceputul intervalului,  pe arii restranse, se va forma polei. Local, la munte, cantitatile de apa cumulate vor depasi 20-25 l/mp. Vantul va sufla in general moderat, cu intensificari temporare de pana la 50-55 km/h, iar pe crestele montane va fi tare, cu rafale de peste 80 km/h. Ninsoarea va fi viscolita si vizibilitatea va scadea semnificativ, iar stratul de zapada nou depus va fi consistent. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 6 grade, iar cele minime intre 1 si 4 grade. Izolat se va semnala ceata.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.