Maramureş: Comercianitii de GPL, verificati si sanctionati

Peste 70 de operatori economici care comercializează gaz petrolier lichefiat (GPL), dar şi alt tip de carburanţi au fost verificaţi, iar unii, sancţionaţi contravenţional, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Judeţului Maramureş, Dan Bucă.

‘ Au fost constatate un număr de 52 nereguli/deficienţe. S-au dispus 30 de măsuri pentru remedierea neregulilor/deficienţelor constatate. Au fost aplicate în total 33 sancţiuni, din care opt sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.000 lei şi 25 avertismente pentru neregulile constatate’, a spus Dan Bucă.

Conform aceleiaşi surse, verificările în teren au fost efectuate în baza Ordinului Prefectului nr. 486/2023 privind constituirea la nivel judeţean a comisiei mixte de verificare la instituţiile publice şi operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanţi, lubrifianţi şi produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat.

Acesta a mai precizat că verificările au fost efectuate în perioada 11-17 septembrie, fiind controale la 72 de operatori economici (care includ şi puncte de lucru), respectiv la două mijloace de transport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.