Maramureș: Distribuirea tabletelor prin programul „Școala de acasă”

Organizarea procesului didactic în sistem online, ca o alternativă la sistemul clasic, față în față, suspendat acolo unde situația epidemiologică impune acest lucru, a condus la hotărârea Guvernului României de a sprijini sistemul național de educație prin alocarea de fonduri substanțiale pentru a se achiziționa tablete de uz școlar, cu conexiune la internet, necesare dotării unităților de învățământ preuniversitar de stat în vederea facilitării activităților didactice la distanță pentru elevii din medii defavorizate, înmatriculați în unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

Prin programul „Școala de acasă”, Ministerul Educației și Cercetării, prin Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, a achiziționat echipamente pentru uz școlar, din care județului Maramureș i-au fost alocate 5164 de tablete, care au sosit în județ sâmbătă, 5 decembrie.

Criteriile specifice pentru selecția beneficiarilor Programului Național „Școala de acasă” sunt:

– elevii ale căror familii nu dețin niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet;

– elevii care nu dețin, în folosință personală, un dispozitiv electronic cu conexiune la internet;

– elevii de cetățenie română care s-au întors pe teritoriul României de la declanșarea pandemiei de Covid-19 și care nu dispun de un dispozitiv electronic cu conexiune la internet.

Selecția beneficiarilor aparține comisiilor constituite la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar din județ.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.