MARAMURES: Doi cetățeni români cercetați pentru contrabandă și aproximativ 3.000 pachete cu țigări confiscate

Doi cetățeni români cercetați pentru contrabandă și aproximativ 3.000 pachete cu țigări confiscate

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, aproximativ 3.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, care urmau să fie comercializate pe piața neagră de desfacere din România.

Ieri, 09 iunie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației împreună cu lucrători ai Serviciului Teritorial al PF Maramureș au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei și traficului ilicit cu produse accizabile.

Astfel, în jurul orei 12.30, lucrătorii noștri au oprit în trafic, pentru control, pe DN 18, între localitățile de frontieră Sighetu Marmației și Vadu Izei, un autoturism marca Audi A8, înmatriculat în România.

Mașina era condusă de către cetățeanul român M.I., în vârstă de 38 de ani, iar în calitate de pasager se mai afla în autoturism și cetățeanul P. V., în vârstă de 37 de ani, ambii domiciliați pe raza județului Arad.

La controlul efectuat asupra mașinii, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagaj, mai multe sacoșe voluminoase care conțineau țigări.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii celor două persoane împreună cu mașina la sediul Poliției de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii ţigărilor din sacoșe, a rezultat cantitatea de 1.490 de pachete, de proveniență ucraineană, în valoare de 17.400 lei.

Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar autoturismul în valoare de 38.400 lei, folosit la transportul țigărilor, a fost indisponibilizat până la finalizarea anchetei.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au declanșat, ieri, o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel, în jurul orei 06.00, lucrătorii noștri au observat pe direcția localității Lunca la Tisa două persoane care transportau de la malul râului Tisa spre interiorul țării colete voluminoase.

Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care acestea au observat echipajul poliției de frontieră, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin.

Pentru reținerea persoanelor care nu s-au supus somațiilor legale prin voce, lucrătorii noștri au tras două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit, au sărit în apa râului Tisa şi s-au întors pe teritoriul Ucrainei.

Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului, care ne-au informat că au reușit să rețină persoanele în cauză, fiind vorba de doi cetățeni ucraineni.

La fața locului au fost descoperite trei colete cu țigări de proveniență ucraineană care au fost transportate la sediul sectorului, unde,  în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.470 de pachete cu țigări în valoare totală de 17.200 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.