Maramureş: Finanţarea cultelor şi acordarea ajutoarelor sociale, legi care ar trebui ajustate

Maramureş: Finanţarea cultelor şi acordarea ajutoarelor sociale, legi care ar trebui ajustate

Legea privind finanţarea cultelor religioase şi acordarea ajutoarelor sociale ar trebui rediscutată în Parlament, iar aceste legi, ajustate, a susţinut, joi, într-o conferinţă de presă, deputatul PMP Maramureş, Adrian Todoran.

” Vă spun că în momentul de faţă trebuie ajustat puţin aceste sistem de finanţare a cultelor. De ce ? Pentru că sunt parohii în nu se primesc bani, iar altele care primesc mai mulţi bani. Poate, aici ţine şi de sistemul managerial local, şi nu depinde neapărat de stat(…)Sigur trebuie regândită finanţarea cultelor, dar o prioritate trebuie să fi majorarea alocaţiilor pentru copii” a spus Adrian Todoran.

Parlamentarul PMP a subliniat că Parlamentul ar trebui să rediscute şi legislaţia privind acordarea ajutoarelor sociale.

„Cred că ar trebui făcută o analiză mai corectă asupra acordării ajutoarelor sociale(…) sunt cazuri cu ajutoare sociale pe care toţi le ştim îndreptăţite, şi sunt nişte oameni care trebuie să fie ajutaţi de statul român, dar cred că ştim cu toţii minim 3-5 cazuri, de ajutoare sociale nejustificate. Cred că aici trebuie să se lucreze, la ajutoarele sociale nejustificate şi la o gândire de finanţare, inclusiv a mediului de stat (…)şi trebuie o analiză corectă asupra sistemului de finanţare a cultelor” a declarat Adrian Todoran.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.