Maramureş: Fondurile pentru cultele religioase şi manifestari publice, suspendate de primăria Baia Mare

Finanţarea cultelor religioase şi a evenimentelor publice a fost sistată pentru a asigura dotarea Spitalului de Pneumoftiziologie – TBC din Baia Mare, a declarat, joi, primarul municipiului, Cătălin Cherecheş.

„Am tăiat finanţarea pentru cultele religioase şi am asigurat bugetul necesar pentru dotarea secţiei de Terapie Intensivă de la Spitalul de Pneumoftiziologie ‘Dr. Nicolae Ruşdea’ (TBC – n.r) care devine spital suport în sistemul naţional de tratament pentru coronavirus. Sperăm la ce-i mai bine, ne pregătim pentru ce e mai rău”, a precizat Cătălin Cherecheş.

Acesta a mai subliniat că au fost anulate finanţările destinate manifestărilor publice şi celor cultural-artistice.

„Am anulat toate manifestările cultural-artistice programate pentru următoarele luni în Baia Mare. Fondurile le folosim pentru a sprijini cetăţenii în această perioadă vulnerabilă, pentru ajutorarea celor aflaţi în nevoie şi pentru acţiunile vitale care se impun în această situaţie de urgenţă. Protejăm Baia Mare, protejăm băimărenii şi contribuim la salvarea României! Protejăm bunicii, protejăm copiii”, a spus Cătălin Cherecheş.

Primarul municipiului Baia Mare a mai redus în anul 2019 sumele alocate cultelor religioase, orientând fondurile spre lucrări de infrastructură urbană. Acesta le reaminteşte constant reprezentanţilor cultelor religioase că au obligaţia să fie mult mai implicaţi în susţinerea problemelor din comunitate în schimbul efortului financiar suportat de administraţie şi credincioşi. AGERPRES

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.